Döntetlen Wales ellen Írországban

Tímár Dávid csereként lépett pályára az U15-ös válogatottban, amely a gól nélküli döntetlent követően büntetőkkel legyőzte a walesiek korosztályos gárdáját az írországi Wexfordban.

Amit arról korábban beszámoltunk, a Szabados József szövetségi edző vezette magyar U15-ös válogatott a héten Írországban edzőtáborozik, ahol három felkészülési mérkőzés is vár a korosztályos együttesre: hétfőn a walesiekkel mérkőztek meg, szerdán és pénteken pedig a házigazda írekkel mérik össze erejüket. A mieink keretének tagja a PMFC két játékosa, Kilvinger Levente és Tímár Dávid, utóbbi a hét eleji mérkőzés 71. percében csereként lépett pályára.

Az mlsz.hu-n közített beszámoló szerint a mély talajú pályán rendezett összecsapás küzdelmet igen, nagy helyzeteket viszont nem hozott, kiegyenlített volt a játék, mindkét védelem jól hatástalanította az ellenfél támadásait. A mérkőzés gól nélküli döntetlennel zárult, majd a győztesről öt-öt büntetőlövés döntött, ebben a mieink teljesítettek jobban: nekünk mind a négy tizenegyesünk gól lett, a walesiek viszont csak egyszer vették be a kapunkat.

– A mérkőzés pozitívuma, hogy nem kaptunk gólt, a játék védekező részét jól megvalósítottuk, kevés lehetősége volt az ellenfélnek – mondta Szabados József szövetségi edző. – A labdabirtoklási fázis viszont nem tetszett, nagyon kevés lehetőségünk volt a találkozón, a megbeszélt játéképítés helyett sokkal inkább direkt futballal próbáltunk kezdeményezni. A keret tagjai küzdelmes mérkőzésen szerezhettek nemzetközi rutint, és a stáb is fontos tapasztalatokkal gazdagodott, az ilyen meccsek roppant hasznosak a kiválasztási folyamat során.

Wales – Magyarország (0-0, – tizenegyesekkel 1-4)

Magyarország: Ostoici Stefan – Acsai Dominik, Vincze Tamás, Szakál Dénes, Varga Zalán (Béres Benedek, 71.) – Ratkai Ádám (Milkovics Márton, 55.), Polonkai Noel (Somfalvi Barna, 82.) – Berekméri-Szigeti Ákos (Tímár Dávid, 71.), Varga Zs (Kiss Máté, 55.), Makrai Csongor (Dudás Gergő, 55.), Zsolnai Dávid (Kiss Norbert, 41.)

Fénykép: mlsz.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram