Válogatott ballábas szélsővel erősítettünk

Az U20-as válogatott Lacza Alex nyárig az ETO FC Győrtől érkezik kölcsönbe a PMFC-hez.

Örömmel jelentjük be, hogy tehetséges fiatal támadóval erősödött a PMFC játékoskerete: az ETO FC Győrtől szerződtetett Lacza Alex nyárig kölcsönben NB II-es labdarúgócsapatunkban futballozik, majd opciós jogunk lesz a játékos megvásárlására. A ballábas balszélső 2004. június 17-én látta meg a napvilágot a felvidéki Zselízen.

A támadó pályafutását a perbetei focicsapatban kezdte, míg kilenc esztendősen leigazolta a Komárom, ahol felfigyelt rá a Győr. A Rába-partiaknál hamar meghatározóvá vált, végigjárta az ETO utánpótlás ranglétráját, miközben tagja volt az U15-ös szlovák válogatottnak, valamint góllal mutatkozott be az U20-as együttesben.

Lacza Alex fiatal kora ellenére a felnőttek mezőnyében is derekasan helytáll, 2021-től a zöld-fehérek NB III-as együttesében 24 bajnokin összesen 7 gólt jegyzett, ennek is köszönhetően felkerült az első csapathoz, ahol az előző másodosztályú idényben 22 mérkőzésen játszott és bevette a Békéscsaba, a Szeged, valamint a Dorog kapuját.

Lacza Alex a PMFC harmadik téli érkezője. Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

A még mindig csak 19 éves baloldali támadó a Merkantil Bank Liga 2023/24-es idényében eddig 12 bajnoki találkozón kapott lehetőséget, a Csákvár és a Tiszakécske ellen pedig tovább gyarapította NB II-es góljainak számát. Mindezt már a PMFC játékosaként folytathatja, nálunk majd a 76-os mezszámban játszik.

– Örömmel csatlakoztam a Pécshez. Azon leszek, hogy minél előbb pályára léphessek és az elkövetkező félévben jó teljesítményt nyújtva gólpasszokkal, vagy éppenséggel gólokkal segítsem a csapatot. Bízom benne, hogy sikeres időszak elé nézünk, aminek érdekében mindent megteszek – nyilatkozta Lacza Alex a pmfc.hu-nak.

Alex, üdvözlünk a PMFC-ben és eredményes szereplést kívánunk piros-feketében!

Névjegy: Lacza Alex
Születési idő: 2004.06.17.
Születési hely: Zselíz (Želiezovce, Szlovákia)
Nemzetiség: magyar
Poszt: támadó
Magasság: 180 cm
Testsúly: 65 kg
Mezszám: 76
Előző klubja: ETO FC Győr (kölcsönben)

A felek közötti kontraktus 2024. február 14-én köttetett meg.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram