Ellenfél-lesen: Vasas FC

Hétfő este 20 órakor a Vasas otthonában lépünk pályára a Merkantil Bank Liga 21. fordulójában.

Kulcsár Árpád vezette NB II-es labdarúgócsapatunk február 19-én, hétfőn 20:00 órakor a Vasas FC otthonába látogat a Merkantil Bank Liga 21. fordulójának záró találkozójának alkalmával. Az előző évadban még az élvonalban szereplő, ám onnan búcsúzni kényszerülő, de a feljutásra jó eséllyel pályázó piros-kékek jelenleg a tabella 3. helyén állnak. Ráadásul erejüket bizonyítja, hogy legutóbb tavaly október elején maradtak pont nélkül, az azóta eltelt kilenc kör óta viszont masszívan őrzik veretlenségüket a bajnokságban.

Desits Szilárd 37 pontot gyűjtő alakulatának eddigi összesített mérlege 10 győzelem, 7 döntetlen és csupán 3 vereség, míg a 45-20-as gólkülönbségük is önmagáért beszél. Ami egyúttal azt is rávilágít, hogy mérkőzésenként 2,25-ös a rúgott gólátlaguk. A házi góllövőlistájukat a 8 találatnál járó Tóth Milán vezeti, mögötte csupán eggyel maradt le Novothny Soma, akivel a fővárosi klub közös megegyezéssel szerződést bontott, ugyanakkor a támadószekciójukat erősíti az 6 gólos Radó András, valamint a 4-et rúgó Holender Filip is.

Érdekesség, hogy a jogelődöket is figyelembe véve közel hét évtizedes múltra tekint vissza a XIII. kerületiek elleni bajnoki versengés, hétfőn este pedig már a 93. párharcra kerül sor. Ebből 87-szer az élvonalban, 5-ször pedig a másodosztályban játszottunk az angyalföldiekkel. Az NB I-ben 18 pécsi győzelem és 32 döntetlen mellett 37 Vasas siker született. Érdekesség, hogy a legmagasabb osztályban vívott összecsapásokon meglehetősen sok gól született, összesen 229, amiből 137-et a fővárosiak, 92-t pedig a pécsiek jegyeztek.

Az NB II-ben három vereség és két döntetlen mellett még egyszer sem sikerült nyernünk, és a rúgott góllal is adósak maradtunk, ellenben ötöt kaptunk. Ezen a mérlegen akár javíthatunk, még úgy is, hogy nem lesz könnyű dolgunk az Illvoszky Rudolf Stadionban, ahol február 19-én, 20:00-tól a legutóbb az élvonalban bíráskodó Pintér Csaba sípszavára indul majd az M4 Sport által élőben közvetített mérkőzés. A játékvezetésben Rózsa Dávid és Kiss Balázs asszisztensként segédkezik, míg a tartalék játékvezető Jakab Árpád lesz.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram