Csupán szépítésig jutottunk Angyalföldön

A PMFC-ben debütáló Lacza gólja csupán a szépítést jelentette a Vasas FC vendégeként 4-1-re elvesztett mérkőzésen.

NB II-es labdarúgócsapatunk hétfő este a Vasas FC vendégeként lépett pályára a Merkantil Bank Liga 21. fordulójának záró mérkőzésén. A tabellán 3. helyén álló angyalföldiek ellen Kulcsár Árpád vezetőedzőnk a Helesfay – Terbe, Pejovic, Takács, Majnovics – Szeles, Krausz – Bukovics, Harsányi, Miknyóczki – Gera kezdőnek szavazott bizalmat, akadtak viszont ezúttal is hiányzóink: Rácz László sérülés, Rácz Balázs betegség, Hadaró Valentin pedig eltiltás miatt nem állt a szakmai stáb rendelkezésére. Ellenben új igazolásunk, Lacza Alex a cserék között a kispadon kapott helyet.

A 93. egymás elleni bajnoki találkozót a házigazda piros-kékek kezdték valamivel aktívabban, azonban komolyabb veszélyt nem tudtak okozni a kapunkra, míg az első komolyabb lövést Bukovics jegyezte, aki a 13. percben a tizenhatoson kívülről szánta el magát a lövésre, labdáját azonban Jova nagyot vetődve kitudta tolni a jobb alsó elől. A 21. percben ismét együttesünk előtt adódott gólszerzési lehetőség, a hazai védelem bizonytalanságát Gera használta ki, de közeli, léc alá tartó fejesét Jova kitornázta. Eközben a hangulatra sem lehetett panasz, köszönhetően a két szurkolótábornak.

A 26. percben aztán Helesfaynak akadt dolga, jobbról Szalay ívelte be középre a labdát, de hálóőrünk is jól lépett ki a kapuból és könnyedén lehúzta Tóth elől a játékszert. Bő három minutummal ezután egy átlövéssel próbálkoztak a hazaiak, Szalay 20-ról leadott lövése viszont nem talált kaput, helyette veszélyesen szállt el a jobb kapufánk mellett. A 33. percben Girsiket játszották meg a társak, aki elől Takács igyekezett becsúszva mentett, a fővárosi játékos lövése nyomán a játékszer ennek ellenére is a jobb alsónk irányába tartott, ám Helesfay remekül elvetődve szögletre tudott tisztázni.

Rutinos hálóőrünk a 42. percben azonban már tehetetlennek bizonyult. Doktorics kapott egy indítást a 16-os bal sarkánál, bemutatott egy szép cselt, majd kihasználva Terbe elcsúszását kapura is lőtt, labdája pedig az ötös vonalán érkező Tóth térdéről pattant a kapunkba. A XIII. kerületiek házi gólkirályának találatával tehát előnybe került a Vasas, 1-0. A szünetben egy helyen változtattunk, nem jött ki a folytatásra Miknyóczki, aki helyett Lacza folytatta a második félidőben. Az ETO FC Győrtől nyárig kölcsönben érkező fiatal szélsőnk egyúttal debütált a PMFC színeiben.

A 65. percben Gera okozott komoly veszélyt, csatárunk Terbe beadását a tizenhatos magasságából, kissé balról egyből kapura tűzte, életerős labdája alig valamivel szállt el a felsőléc felett. A 71. percben növelték előnyüket a hazaiak, a csereként beálló Deutsch lőtte élesen középre a labdát, Helesfay ugyan jól vetődött ki, de éppen Tóth elé ütötte a játékszert, a hazaiak gólerős csatára pedig 11 méterről a kapunk közepébe lőtt, 2-0. Ezt követően hármas cserét hajtottunk végre: Szeles, Bukovics és Gera helyett Bachesz, Szabó és Tóth-Gábor folytatta.

A 79. percben egy oldalszabadrúgást követően ide-oda pattogott a labda a kapunk előterében, majd szerencsés módon Tóth el került, akinek mesterhármasával tovább nőtt a különbség, 3-0. Ez aztán végleg megtörte csapatunkat, a 81. percben Tóth az előkészítésben jeleskedett, Bakti pedig szépen a kapunkba girított, 4-0. De nem maradtunk rúgott gól nélkül és a 85. percben szépíteni tudtunk, mégpedig a debütáló Lacza góljával, aki 17-ről mesterien lőtte ki a Vasas jobb felsőjét, Jova hiába próbált hárítani, csak beljebb tessékelni tudta, 4-1.

Érdekesség, hogy a másodosztályban először szereztünk gólt az angyalföldiek ellen. Mindezt sikerült ugyan megtörni, a piros-kékek elleni nyeretlenségünket viszont továbbra sem, már ami az egymás elleni NB II-es mérkőzéseket illeti. Ha fájó is az elszenvedett vereség, sokáig nincs idő búslakodni, hiszen rövid idén belül újabb bajnoki mérkőzés vár együttesünkre. Kulcsár Árpád vezette NB II-es labdarúgócsapatunk ugyanis február 25-én, vasárnap 14:00 órakor az FC Ajkát fogadja a Stadion utcában.

Merkantil Bank Liga, 21. forduló
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 1080 néző. Vezette: Pintér (Rózsa, Jakab)
Vasas FC – PMFC 4-1 (1-0)
Gsz.: Tóth M. (42., 71., 79.), Bakti (81.), ill. Lacza (85.)

Vasas FC: Jova – Ódor, Baráth, Otigba, Doktorics (Deutsch, 70.) – Girsik (Bakti, 58.), Hidi, Urblik, Radó (Hinora, 70.)– Tóth M. (Berecz, 82.), Szalay (Holender, 58.). Vezetőedző: Desits Szilárd.

PMFC: Helesfay – Terbe, Takács, Pejovic, Majnovics – Szeles (Bachesz, 76.), Krausz – Harsányi (Vas, 80.), Bukovics (Szabó, 76.), Miknyóczki (Lacza, 46.) – Gera (Tóth-Gábor, 76.). Vezetőedző: Kulcsár Árpád.

Fénykép: vasasfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram