Ellenfél-lesen: FC Ajka

Az Ajka elleni hazai bajnokin debütál a PMFC kispadján Mátyus János, aki kiemelten fontos találkozóként tekint a vasárnapi mérkőzésre.

Vasárnap 14:00 órakor immár újonnan kinevezett vezetőedzőnkkel, Mátyus Jánossal várjuk a Merkantil Bank Liga 22. fordulóját, melynek alkalmával az FC Ajka együttesével mérkőzünk meg hazai pályán. Február 25-ei ellenfelünkkel eddig 15-ször találkoztunk a másodosztályban, ezek során 10 pécsi sikert könyvelhettünk el, 2 esetben döntetlen született, míg a zöld-fehérek csupán 3-szor nyertek, a gólkülönbség pedig 27-7 a javunkra. A legutóbbi összecsapásunk emlékezetesre sikeredett, ősszel Gyurkits Gergő találata mellett Szűcs Kristóf öngóljával 2-0-ra nyertünk idegenben.

A Veszprém vármegyei együttes élén tavaly októberben a korábbi pécsi kötődésű Schindler Szabolcs váltotta a gárda addigi trénerét, Jeney Gyulát. Az új szakvezető irányításával eleinte hullámzóan teljesített a csapat, azonban az idei esztendőben egymást követően már négyszer is nyertek. A Soroksárt és a Budafokot egyaránt 3-1-re, a Szegedet 2-0-ra, a Mosonmagyaróvárt pedig 1-0-ra győzték le, ennek köszönhetően eltávolodtak a kiesőzónától. Ezzel együtt a bennmaradásért küzdő FC Ajka mérlege 7 győzelem, 2 döntetlen, 12 vereség, 19 rúgott és 24 kapott gól.

NB II-es labdarúgócsapatunk előnye jelenleg 3 pont hétvégi riválisával szemben. A másodosztályú bajnokság 22. fordulóját megelőzően a PMFC 26 ponttal a 10., míg az FC Ajka 23 egységgel a tabella 13. fokán áll. Ebből adódóan nagyon fontos lenne a vasárnapi találkozón itthon tartanunk a három pontot, éppen ezért is óriási szükségünk van szurkolóink biztatására annak érdekében, hogy a győzelem kiharcolásával felfelé tudjunk kapaszkodni a sűrű mezőnyben. Erről beszélt többek között első piros-fekete bajnokiját megelőző nyilatkozatában Mátyus János vezetőedző.

– Mindig különleges alkalom az új vezetőedző antréja – kezdte a vasárnapi Ajka elleni hazai találkozó kapcsán trénerünk. – Nyilvánvalóan most a csapat nehéz helyzetben van, ám nem szeretnék hátrafelé tekinteni, nem szeretnék a múltról beszélni, de azt biztosan tudom, hogy az elődöm remek munkát végzett. Különleges mérkőzés lesz ez nekem, az első pécsi találkozóm. Nem szeretném a tétet túlságosan nagyra tenni, de egy kiemelten fontos találkozó lesz a mostani, és mindenképpen szeretnénk itthon tartani a három bajnoki pontot! – hangsúlyozta vezetőedzőnk.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram