Ellenfél-lesen: Gyirmót FC Győr

Vasárnap az élmezőnyhöz szorosan zárkózó kék-sárgák otthonába látogatunk a bajnokságban.

Március 3-án, 14:00 órakor a 6. helyen álló Gyirmót FC Győr otthonában lépünk pályára a Merkantil Bank Liga 23. játéknapján. Ez lesz a két együttes 14. egymás elleni másodosztályú bajnokija. Az eddigi 13 találkozóból 4-et megnyertünk, 4 alkalommal vereséggel hagytuk el a pályát és 5-ször döntetlen született. A gólkülönbség szintén kiegyenlített, 17-17, ami meccsenkénti 2,6-os gólátlagot jelent.

A Gyirmót címerében az 1993-as évszám szerepel, hiszen ekkor alapították a mostani klubot. A győri egyesület az ezredfordulóig a megyei bajnokságokban szerepelt, majd 2002-ben jutott fel az NB III Bakony csoportjába, amelyet nagy meglepetésre újoncként nyert meg. Az osztályváltást ekkor nem vállalta a klub, egy évvel később viszont ismét aranyérmet szerzett a harmadosztályban.

A kék-sárgák ekkor már éltek a feljutás lehetőségével és a 2004/05-ös szezont már az NB II-ben kezdte meg az alakulat. Rögtön stabil csapattá váltak a másodosztályban, olyannyira, hogy 2006-ban harmadikak lettek, 2008-tól pedig sorozatban kilenc szezont is a dobogón zártak. A 2008/09-es idényt megnyerte az együttes, ám nem kapott az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet.

2016-ban ismét bajnoki címet ünnepelhettek a gyirmótiak, így történetük során először szerepeltek az első osztályban. A bennmaradást ugyan nem sikerült kivívniuk, így újabb öt NB II-es szezon következett, majd 2021-ben ismét feljutottak az OTP Bank Ligába, ám ezúttal sem tudták megóvni az élvonalbeli tagságukat. A Merkantil Bank Liga előző kiírását a 6. helyen zárta a Gyirmót.

A 2023/24-es pontvadászatot Csizmadia Csaba irányításával kezdték el, azonban a trénernek tavaly szeptember végén megköszönték addigi munkáját, a klubvezetés pedig Tamási Zsolt szakmai igazgatót bízta meg a vezetőedzői feladatok ellátásával. A Gyirmót FC Győr csapatának jelenlegi mérlege 7 győzelem, 11 döntetlen, 4 vereség, míg a gólkülönbségük 29-25.

A jó erőkből álló vendéglátóink meglehetősen stabil teljesítményt nyújtanak a mezőnyben, s közel öt hónapja nem kaptak ki a bajnokságban. Tavaly november elején a listavezető Nyíregyházától szenvedtek otthon 4-2-es vereséget, azóta viszont 3 győzelemmel és 6 döntetlennel növelték tovább pontjaik számára. Az előző játéknapon 2-2-re végeztek a mosonmagyaróvári rangadójukon.

Legutóbb ősszel gólnélküli döntetlenre végeztünk hazai pályán a Gyirmóttal, míg korábban az Alcufer Stadionban rendezett összecsapásunk alkalmával sem rezdültek meg a hálók. A március 3-án, vasárnap 14:00 órakor kezdődő Gyirmót FC Győr – PMFC találkozóra érvényes belépőjegyek már megvásárolhatóak online a jegymester.hu-n, további szurkolói információkról pedig ITT írtunk!

Fénykép: gyirmotfcgyor.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram