Itthon vágunk neki a tavasznak

Női NB II-es csapatunk szombaton a Csepel elleni hazai rangadóval kezdi a szezont, amelynek kapcsán Égi Barbarát kérdeztük.

Első szezonját tölti a PMFC női labdarúgócsapata az NB II Nyugati-csoportjában, amelynek őszi szezonját újoncként impozáns eredménysorral zárt fiatal együttesünk. A pécsi lányok 10 győzelemmel és 1 döntetlennel, nem mellkékesen listavezetőként vonulhattak téli szünetre. Bolboaca Agustin tanítványai a tartalmas felkészülési időszak alatt horvát és szerb élvonalbeli együttesekkel játszottak edzőmérkőzéseket, ezzel is hangolva a sikeres tavaszi szereplésre.

– Úgy érzem, a csapat az őszi szezon alatt kellőképpen összeszokott, ennek köszönhetően gördülékenyen zajlott a téli munka is – kezdte a góllövőlistát 21 találatával vezető Égi Barbara. – Jó játékerőt képviselő ellenfelekkel vívtunk felkészülési találkozókat, amelyeken sikeresen szerepeltünk. Mindenki becsületesen elvégezte a feladatát és a fizikális állapotunk is megfelelő. Nyugodtan mondhatom, hogy frissen, kellően felkészülten vágunk neki a tavasznak.

Nem kétség, hogy nagy szükségük lesz a fizikum mellett az elszántságra is a piros-fekete hölgyeknek, akik az idei esztendőt rögtön rangadóval indítják hazai közönségük előtt. Égi Barbaréák a 12. forduló alkalmával ugyanis a szintén a feljutást megcélzó, jelenleg az éllovas PMFC mögött három pont hátránnyal a tabella 3. helyén tanyázó Kizotti Csepel TC gárdáját látják vendégül március 2-án, szombaton 14:00 órakor az Idősebb Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpontban.

– Minden csapathoz ugyanúgy állunk hozzá, emiatt nem készülünk másképpen a Csepel elleni mérkőzésre sem – szögezte le a hétvégi bajnoki találkozó kapcsán 17 esztendős támadónk. – Mindenképpen szeretnénk itthon tartani a három pontot, hiszen veretlenségünk megőrzésre mellett egyúttal ezzel tudnánk megtartani első helyünket a tabellán. Közös célért küzd a csapat, ez motivál mindenkit és mindent megteszünk ezen a mérkőzésen is a győzelem érdekében.

Égi Barbara hozzátette, számára első a csapat sikere és ezáltal a feljutás, amelyre szerinte minden adott és csak élniük kell a lehetőséggel. Játékosunk bizakodó a tavaszt illetően, meglátása alapján kemény és alázatos munkával bármire képesek társaival. Céljai között megfogalmazta azt is, hogy megőrizné pozícióját a góllövőlista élén, segítve ezzel a csapatot, emellett pályán nyújtott teljesítményével kivívná, hogy újfent bizonyíthasson az utánpótlás válogatottban.

A PMFC – Kizotti Csepel TC női NB II-es mérkőzés megtekintése díjtalan, midnenkit sok szeretettel várunk!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram