Bodnár László: 65!

A PMSC-vel bajnoki ezüstérmet és Magyar Kupát is nyerő egykori legendás hálóőrünk ma ünnepli születésnapját.

Nem túlzás, Bodnár László legendává vált a baranyai futballszurkolók körében. A PMSC korábbi hálóőre, aki 65 esztendővel ezelőtt, 1959. március 5-én a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Bánszálláson született, az Újpesti Dózsa érintésével került Pécsre, méghozzá az elmúlt évszázad hetvenes éveinek végén.

Korábbi lila-fehér együttesénél tagja volt a bajnokcsapatnak, mégis a baranyai vármegyeszékhelyre költözött át. Egyszerű volt a távozásának oka, sokkal több lehetőségre vágyott a kapuban, mint amennyit a Megyeri úton kapott. Be is jött a húzása, idővel kiszorította a gólvonalról Katzirz Bélát.

Bodnár László a PMSC-vel egy magyar bajnoki ezüst-, és egy bronzérmet szerzett. Emellett oszlopos tagja volt még az 1987-es kupaezüstérmet, illetve 1990-ben Magyar Kupát megnyerő piros-fekete alakulatnak is. A PMSC színeiben 1979 és 1992 között összesen 223 NB I-es meccsen játszott.

Eközben a nemzetközi porondon is bemutathatta legendás védéseit, olyan csapatok, mint a holland Feyenoord, később a német VfB Stuttgart, vagy éppen az angol Manchester United elleni UEFA Kupa-mérkőzéseken. Az ország egyik legelismertebb, legtapasztaltabb szakmai vezetője, Garami József is mindig mosolyogva, szeretettel beszélt kapusáról.

Mert Boci nem egy volt a tucatból, ezt mindenki jól tudta róla. Az öt és felesen belül nagy úr volt, de dumában sem szorult segítségre. Ha kellett, megmondta mindenkinek a véleményét. Méghozzá nem csendben, ráadásul a humora is ismertnek számított. Ám nála nem lehetett „alibiből” űzni a futball, odatette magát mindig rendesen. De ezt várta el a többiektől is!

Bár nem minden edző értékelte ezt a magatartást, de Boci nem tudott, és nem is akart kibújni a bőréből. Ennek ellenére azért egyszer még a magyar labdarúgó válogatott mezét is felhúzhatta, 1992-ben, Kolumbia ellen. A Pécsett eltöltött szép éveket követően a kapus a német Union Berlinhez szerződött, de ősszel már újra itthon védett. Ezután pedig megfordult több alacsonyabb osztályú gárdában.

Klubunk ezúton is nagyon boldog születésnapot kíván Bodnár Lászlónak!

Fénykép: Laufer László/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram