Ellenfél-lesen: BVSC-Zugló

Közel 25 év után játszunk ismét itthon bajnoki mérkőzést a veretes játékoskerettel rendelkező kék-sárgák ellen.

Hazai pályán folytatja bajnoki szereplését Mátyus János vezette NB II-es labdarúgócsapatunk, amely a Merkantil Bank Liga 24. játéknapján a közvetlen rivális BVSC-Zuglót látja vendégül vasárnap 17:00 órától a PMFC Stadionban. Ez lesz a két együttes 19. egymás elleni bajnokija. Az eddigi 12 NB I-es és 6 NB II-es találkozóból 6-ot megnyertünk, 8 alkalommal vereséggel hagytuk el a pályát és 4-szer döntetlen született. A gólkülönbség 22-18 a javunkra, ami meccsenkénti 2,2-es gólátlagot jelent.

A 113 esztendeje megalapított fővárosi kék-sárgák sikerkorszaka a 90-es évek közepére tehető: az 1996-ban BVSC-Dreher néven szereplő zuglóiak a Ferencváros mögött másodikak lettek az NB I-es bajnokságban, míg szintén 1996-ban a Honvéd, valamint 1997-ben pedig az MTK ellen zártak ezüstérmesként a Magyar Kupában. Előbbi esetben Egervári Sándor, utóbbi alkalommal viszont Dajka László ült a jó erőkből álló Budapesti Vasutas Sport Club labdarúgócsapatának kispadján.

Ekkortájt esett a legutóbbi PMFC-BVSC párharc is, amely kapcsán közel negyed századot kell visszaugranunk az időben, hiszen a felek 1999. októberében találkoztak utoljára bajnoki mérkőzés alakmával Pécsett. A Stadion utcában lejátszott másodosztályú összecsapáson Goran Kolaric 19., majd Gera Zoltán 58. percben szerzett góljaival 2-0-ra legyőztük a Simon Tibor vezette BVSC-t. Érdekesség, hogy a kapunkat ekkor Sólyom Csaba, jelenlegi kapuedzőnk őrizte.

A későbbiekben a XIV. kerületi felnőtt csapat teljesen megszűnt, majd a 2012-es újraalapítást követően a BLASZ IV-ből indulva szépen elkezdett visszakapaszkodni, míg aztán az előző idényben a Putnok előtt 23 pont előnnyel, veretlenül, 32 győzelemmel, 6 döntetlennel, 102 ponttal, 101-15-ös gólkülönbséggel végzett az első helyen, majd az oda-visszavágós osztályozós párharcban a hazai 0-0-s döntetlen után idegenben 2-1-re legyőzte a Szentlőrincet és feljutotta a Merkantil Bank Ligába.

A másodosztályban újoncnak számító BVSC-Zugló tavaly nyáron alaposan megerősödött, úgy a hátterét, mint a játékosállományát illetően. Keretüket több jelentős élvonalbeli és válogatott múlttal egyaránt bíró labdarúgó erősíti, említhetnénk például Ihrig-Farkas Sebestyént, Bacsa Patrikot, Nikola Mitrovicot, Poór Patrikot, Hidi Patrikot, Deutsch Bencét, vagy éppen Paulo Viniciust, de ismerősként köszönthetjük Kovács Benedeket és Nagy Józsefet, akik korábban szerepeltek a PMFC színeiben.

A BVSC-Zugló Urbán Flórián irányításával vágott neki a 2023/24-es idénynek, akit tavaly novemberben a játékosként korábban több válogatott mérkőzésen is pályára lépő, majd aktív pályafutását követően a hazai labdarúgásban elsősorban sportvezetőként tovább dolgozó Szekeres Tamás váltott a budapesti csapat élén. Az 51 esztendős vezetőedző munkáját Nagy Sándor és Kincses Ádám asszisztens edzőként, Erdélyi Károly pedig kapusedzőként segíti a mindennapok során.

A vásárnap délutáni PMFC – BVSC-Zugló mérkőzés mindkét fél számára komoly téttel bír, mindezt jól mutatja az együttesek tabellán elfoglalt aktuális helyezése. A két gárda egyaránt 26 pontot gyűjtött, a 24. fordulót megelőzően a kék-sárgák 7 győzelemmel, 5 döntetlennel, 11 vereséggel, 17-29-es gólkülönbséggel a 13. helyen, míg Mátyus János vezette csapatunk 6 győzelemmel, 8 döntetlennel, 9 vereséggel és 11-22-es gólkülönbséggel a 14. pozícióban áll.

A március 10-én, 17:00-kor kezdődő hazai bajnoki találkozóról a megszokottak szerint ezúttal is hivatalos YouTube-csatornánkon, a PMFC TV-n látható élő stream közvetítés, mindazonáltal hétvégén sok szeretettel várjuk drukkereinket és szimpatizánsainkat a Stadion utcában. A BVSC-Zugló elleni mérkőzésre vonatkozó szurkolói információkról, köztük a jegyvásárlás menetéről és minden további fontos tudnivalókról egyaránt IDE kattintva olvashat részletesen. Hajrá, Pécs!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram