Sikeréhes oroszlánként készül visszatérésére

Hosszú ideig komoly sérülés hátráltatta Rácz Lászlót, védelmünk meghatározó futballistája hátproblémái miatt gyakorlatilag a teljes téli felkészülést pihenéssel, majd rehabilitációval töltötte, de így is csupán a lelátóról figyelhette társait a tavaszi szezon elején. A PMFC csapatkapitánya a héten viszont már újra együtt edzett a csapattal és úgy érzi, hamarosan ismét pályára léphet a bajnokságban. Ennek kapcsán beszélgettünk hátvédünkkel.

Jól látom, hogy visszatért a mosoly az arcodra?

Valóban. Olyan érzés volt újra együtt edzeni a csapattársakkal, mint amikor a kisgyerek visszakapja a kedvenc játékát. Minden pillanatát élveztem. A futball nélküli élet még nem nekem való.

Ez örömteli és megnyugtató, hiszen az év elején még nagy volt a riadtság. Mi történt veled?

Egy edzés során rossz mozdulatkor olyan fájdalmat éreztem a hátamban, hogy moccanni sem bírtam, majd az egésszégügyi stáb segítségével tudtam elhagyni a pályát. Korábban nem történt ilyen, így nem tudtam mi vár rám. Sajnos később megtapasztaltam, hogy mennyire rossz sérültnek lenni. Az egész alapozást a csapattól mellőzve töltöttem.

A sors iróniája, hogy gyakorlatilag egyszerre kerültetek kórházba Kulcsár Árpáddal, s, mint idővel kiderült, kényszerű váltásra is szükség volt a csapat élén.

Januárban még egy szobában feküdtünk Kulcsár Árpáddal, de azóta a mi életünk is egyre világosabb lett. Jó hír, hogy korábbi trénerünk időközben teljes mértékben felépült és visszatért a munkába, melyhez ezúton is sok sikert kívánok. Új vezetőedzőnk, Mátyus János nehéz helyzetben vette át a csapatot és a sérültek, hiányzók listája azóta csak növekedett. Egy csapat életében ez benne van, ugyanakkor hiszem, hogy a nehéz helyzetektől leszünk még erősebbek!

Mentálisan mennyire viselt meg a tehetetlenség?

Úgy érzem, hogy sokáig jól tartottam magam mentálisan, de az már nagyon fájó volt, hogy nélkülem kezdődött el a bajnokság. Felnőtt pályafutásom során még nem volt eddig olyan idény, hogy egymást követő mérkőzéseket kellett volna kihagynom sérülés miatt.

Részben kívülről, de mégis testközelből mit tapasztaltál, mi változott új vezetőedzőnk érkezésével?

Az edzéseken nem tudtam a csapattal lenni, de amióta csak lehet, lejárok az edzőközpontba. Láttam és éreztem azt, hogy a csapat mindent megtesz, de mégis olyan érzésem volt, mintha mi lennénk a tipikus példája a “szegény embert még az ág is húzza” esetének. Olyan játékosok estek ki, akik az ősszel a csapat húzóemberei voltak. Így a szezon elején teljesen hiányzott belőlünk a rutin. Sok jó, fiatal játékosa van a PMFC-nek, akikre hosszú távon lehet majd számítani, de nekünk most már égetően fontos minden pont.

A védelem stabilitásában nagy szereped volt ősszel, és a mostani helyzetben ez még hatványozottabb lenne. Mikorra várható, hogy újra pályára lépj?

A héten már elkezdtem dolgozni a csapattal, ennek során érezhetem a valódi párharcokat, az éles szituációkat, amiket a konditeremben nem lehet. Amint jól reagálok ezekben a helyzetekben, játékra jelentkezem. Nincs könnyű szezonunk, ugyanakkor azon vagyunk, hogy megszerezzük az első közös sikerünket. Azt ígérem, hogy az ellenfeleink minden mérkőzésen sikeréhes oroszlánnal fognak találkozni.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram