Érzi az erőt és a küzdeni akarást a csapatban

A BVSC-Zugló ellen szépségdíjas találattal egyenlített Hudák Martin, akitől korántsem áll távol a gólszerzés. A PMFC-t tavaly nyár óta immár tizenhét bajnokin erősítő középpályás az előző kiírásban még a Soroksár színeiben hatszor is eredményes tudott lenni, ezek közül az egyiket bánatunkra pont a Stadion utcában ellenünk jegyezte. A harminc esztendős játékosunk céljai között szerepel, hogy a szezon hátralévő részében legalább ennyiszer zörgesse meg a hálót piros-feketében. Hudák Martinnal első pécsi góljáról, a kék-sárgák elleni pontszerzésről, valamint a következő, csákvári találkozóról beszélgettünk.

A zuglóiak elleni 1-1-es döntetlennel sikerült megszakítani egy hárommeccses negatív sorozatot. A pályán hogyan élted meg a kiállításokkal nehezített találkozót?

Az első negyedórát leszámítva nehezen tudtunk eljutni a BVSC kapujáig. Érdekes, hogy ellenfelünk ekkor egyébként valamivel jobban játszott, igaz helyzetet nem tudott kialakítani, nekünk azonban ziccerünk adódott. Ha azt berúgjuk, úgy érzem másképp alakul a találkozó végkimenetele. A második félidő elején a büntető és a kiállítás miatt több fronton is hátrányba kerültünk, azonban ekkor mintha átbillent volna valami a csapatban; elkezdtünk bátrabban játszani, benyomtuk őket a kapujuk elé, és sikerült egyenlítenünk. Az újabb kiállítás után kilenc emberrel jobbára a védekezésre és az eredmény megtartására kellett koncentrálnunk.

Idézzük fel a találatodat, ami gól és emberhátrányban játszva született, és végül pontot jelentett a csapatnak. Fel tudod eleveníteni a pillanatát, és azt, hogy mit váltott ki belőled?

Majnovics Martin balról érkező beadása elém szállt, átfutott rajtam a gondolat, hogy egyből kapura továbbítsam, de magasra pattant a labda, így inkább mellel átvettem és ollózva rárúgtam. Örültem, hogy sikerült megszereznem az első pécsi gólomat, ám még ennél is fontosabb volt, hogy hátrányból tudtunk felállni, amire idén még nem nagyon volt példa. Az előző szezonomban 6 gólig jutottam, aminek beállításáról egyáltalán nem tettem le, sőt, célként ez is a szemem előtt lebeg. Ezzel együtt bízom benne, hogy sikerül átlendülnünk és feljebb kapaszkodnunk a tabellán.

Erre hamarosan a Csákvár elleni idegenbeli találkozón adódik lehetőség. Mi kell ahhoz, hogy a vasárnapi összecsapáson megszerezzük az első tavaszi győzelmet?

Elszántan dolgozunk azért, hogy eredményesebbek legyünk, az utóbbi fordulókban sokszor tényleg csak egy kis szerencse hiányzott. Mindenki azon van, hogy a tavasz végén megnyugtató helyen zárjunk. Vannak hiányzóink, ennek ellenére személy szerint pozitívan tekintek előre. Készülünk az újabb fordulóra és a győzelem reményében megyünk majd Csákvárra. A jelenlegi helyzetet tekintve nagy szükségünk volna a három pont megszerzésére, ami kapcsán érzem a csapatban az erőt, és azt a küzdeni akarást, amit legutóbb hazai pályán kilenc játékossal is véghezvittünk.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram