Ellenfél-lesen: Aqvital FC Csákvár

Vasárnap nyolcadik alkalommal mérkőzünk meg a másodosztályban a Csákvár alakulatával, amely jelenleg három pont előnnyel áll előttünk a tabellán.

Idegenben folytatja a bajnokságot NB II-es labdarúgócsapatunk, amely a Merkantil Bank Liga 25. fordulójában az Aqvital FC Csákvár otthonában lép pályára vasárnap 17:00-tól. Az 1947-ben alapított Fejér vármegyei klubcsapat évtizedeken keresztül alacsonyabb osztályokban küzdött, első komoly sikerét 1989-ben érte el, amikor bejutott a Szabad Föld Kupa döntőjébe, ahol azonban 1-0-ra kikapott a Körmendi Dózsától. Ugyanebben az évben a csákváriak történetük során először feljutottak az NB III-ba, ahol egymás után kétszer bronzérmesek lettek, majd kiestek, később megszűntek.

Az újjáalakult klub a 2002/2003-as szezont a legalacsonyabb osztályban kezdte, ahonnan fokozatosan haladt egyre feljebb, mígnem 2014 tavaszán óriási fölénnyel megnyerte a Nyugati-csoport küzdelemsorozatát és azonnal kiharcolta a visszajutást az NB II-be, ráadásul azóta megszakítás nélkül tagja a Merkantil Bank Ligának. Az immár tízedik éve a másodosztályban szereplő csákváriak legjobb eredményüket 2020-ban érték el, amikor negyedikek lettek a koronavírus-járvány miatt hamarabb lezárt szezonban. Az előző kiírásban pedig 42 ponttal a 15. helyen végeztek.

A Tóth Balázs edzette alakulat ebben az idényben eddig 30 ponttal a 11. helyen áll a tabellán, holtversenyben az FC Ajkával, valamint a Budapest Honvéddal. A szintén a bennmaradásért harcoló sárga-kék gárda az elmúlt öt fordulóban háromszor szenvedett vereséget és kétszer győzött: 2-1-re kikapott Győrben, majd hazai pályán a soroksáriak ellen is ugyanezt az eredményt érte el. Ezt követően 2-1-re múlta felül a Budafokot, ráadásul idegenben, otthon 1-0-ra maradt alul a Szegeddel szemben, míg legutóbb a sereghajtó Mosonmagyaróvárt győzte le 1-0-ra.

A Csákvárral eddig csupán 7-szer találkoztunk az NB II-ben, amely során pozitív mérleggel bírunk, ugyanis 3-szor győzelemmel hagyhattuk el a játékteret, további 3 összecsapás pontszerzéssel ért véget, 1-szer viszont kikaptunk. Legutóbbi ősszel 1-0-s vereséget szenvedtünk ellenük, emiatt is visszavághatunk hétvégi vendéglátóinknak, akiket idegenbeli győzelmünk, valamint a többi meccs kedvező alakulása esetében akár beérhetünk pontszámban. A március 17-én, vasárnap 17:00-kor kezdődő összecsapást a csákvári klub élőben közvetíti YouTube-csatornáján!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram