Az MTK-val játszottunk edzőmérkőzést

NB II-es labdarúgócsapatunk a válogatott szünetet kihasználva az élvonalban szereplő MTK Budapest vendégeként játszott zárt kapus felkészülési mérkőzést a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián. A fővárosi kék-fehérek ellen Mátyus János vezetőedzőnk az alábbi kezdőt küldte pályára: Helesfay – Terbe, Rácz L., Pejovic, Hadaró – Harsányi, Hudák, Krausz, Majnovics – Rácz B., Szabó.

A kissé szeles időben kezdődő péntek délutani találkozó egyenlőre erők küzdelmében indult, mígnem a 21. percben Hej jobboldali beadása során a becsúszva menteni igyekvő Krausz karjára pattant a labda, így a hazaiak büntetőt végezhettek. A tizenegyest Antonov vállalta magára, ám a balra elvetődő Helesfay hárítani tudott. Pár perccel később pedig már előttünk adódott gólszerzési lehetőség.

Fénykép: Rácz Ádám/mtkbudapest.hu

A 25. percben Harsányi szögletét a rövidnél Hudák fejjel csúsztatta kapura veszélyesen, azonban a kék-fehérek védelme menteni tudott, a kipattanót viszont Hadaró lőtte rá egyből, de egy közbelépő hazai játékos útját állta a kapura tartó játékszernek. A 45. percben ismét Harsányitól indult a labda, igaz ezúttal szabadrúgásból, amire a hosszún többen is berobbantak, azonban nem sikerült előnybe kerülni.

A szünetet követően előbb egy helyen változattunk, Helesfay helyét Varasdi foglalta el a kapunkban, akinek reflexeit a korábbi válogatott Stíber tesztelte. A 60. percben aztán szinte teljes sorcserét hajtottunk végre, kapusunk mellett egyedül Majnovics maradt fent, míg a továbbiakban teljesen új összetételben, köztünk fiataljaink bevetésével folytattuk a jó iramú felkészülési találkozót.

Fénykép: Rácz Ádám/mtkbudapest.hu

A 68. percben a szintén több, minőségi cserét bevető MTK szerezte meg a vezetést. Egy szép összjátékot követően Kenesei elé került a labda, aki tizenhatosunkon belül balról a bal felsőnkbe bombázott, 1-0. A 70. minutumban nem sok hiányzott az egyenlítéshez, Vas húzott be jobbról a rövid kapufa irányába, élesen középre adására a túloldalon Miknyóczky csúszott be, azonban egy ütemmel lemaradt a labdáról.

Amíg a végéhez közeledve a fővárosiak kapufáig jutottak, addig csapatunk többször a IX. kerületiek mögé tudott kerülni, ám nem sikerült egalizálnunk, pedig még a mérkőzés 89. percében is megadatott rá a lehetőségünk, csakhogy Bachesz szabadrúgását követően Tóth-Gábor fejese elszállt a bal alsó mellett, így a felkészülési találkozó élvonalbeli vendéglátóink egygólos győzelmével ért véget.

Felkészülési mérkőzés
Sándor Károly Labdarúgó Akadémia, zárt kapus
MTK Budapest – PMFC 1-0 (0-0)
Gsz.: Kenesei (68.)

MTK Budapest: Rácz G. – Kocsis, Kádár, Nagy, Hej, Varju, Vadnai, Antonov, Stieber, Spalek, Németh. Cserék: Demjén, Bognár, Stumpf, Anokye, Kwadwo, Herczeg, Kenesei. Vezetőedző: Horváth Dávid.

PMFC: Helesfay (Varasdi, 46.) – Terbe (Varga, 60.), Rácz L. (Takács, 60.), Pejovic (Szekszárdi, 60.), Hadaró (Miknyóczki, 60.) – Harsányi (Vas, 60.), Hudák (Bachesz, 60.), Krausz (Bukovics, 60.), Majnovics – Rácz B. (Gera, 60.), Szabó (Tóth-Gábor, 60.). Vezetőedző: Mátyus János.

Egy felkészülési mérkőzés végeredményének nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani. A csapat jó teljesítményt nyújtott, az első félidőben büntetőt hárítottunk, ennek ellenére végig egyenlő ellenfelei voltunk a jó nevű és kiváló futballistákból álló MTK Budapestnek. A második félidőt követően sorcserét hajtottunk végre, annak érdekében, hogy mindenki megfelelő terhelést kapjon. A játékunk ekkortól már kevésbé volt feszes, kaptunk egy elkerülhető gólt, de összességében nézve az élvonalbeli kék-fehérek elleni idegenbeli edzőmérkőzés jól szolgálta a reménybeli első bajnoki győzelmünkre való felkészülést – nyilatkozta a találkozót követően Mátyus János, a PMFC vezetőedzője.

Fénykép: Rácz Ádám/mtkbudapest.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram