Az egységességünk hozhatja el az áttörést

Nyolc fordulóval a Merkantil Bank Liga 2023/24-es szezonjának vége előtt továbbra is kiélezett küzdelem zajlik a bajnokságban. A PMFC idényvégi céljai eléréséhez legutóbb a Kozármisleny ellen egy ponttal került közelebb, de a folytatásban még intenzívebb összpontosításra lesz szükségünk, hiszen a bajnokaspiráns Nyíregyházához látogatunk. Többek között erről az összecsapásról is beszélgettünk eltiltását követően a csapat kispadjára visszatérő vezetőedzőnkkel, Mátyus Jánossal.

A Kozármisleny elleni szomszédvári klasszikuson több erényét is újra megmutatta a PMFC. Miként tekint vissza a pontosztozkodással záruló rangadóra?

Az elmúlt hetekben nagyot léptünk előre abból a szempontból is, hogy a Kozármisleny elleni meccsünk kimondottan jó játékot hozott. Nagyszerű felfogásban, remek támadószellemben futballoztunk kilencven percen keresztül. Korábban akadozott a gólszerzésünk, de legutóbb kétszer is betaláltunk, illetve rengeteg lehetőséget dolgoztunk ki az ellenfél kapuja előtt. Mégis van bennünk némi hiányérzet, hiszen nem sikerült megszereznünk az első bajnoki győzelmünket tavasszal.

A csapat bebizonyította, hogy hátrányból is képes visszakapaszkodni a mérkőzésbe. Ezt az küzdeni akarást ki lehet tolni a szezon végig?

Valóban pozitív értékként emelném ki, hogy egy amúgy is nehéz helyzetben lévő csapat egy gyorsan bekapott gól után képes volt talpra állni, ráadásul kétszer is, ezzel pedig egy újabb gátat maga előtt átszakítva tudott visszajönni a meccsbe. Ha valamiben jó ez a stáb, az többek között abban is megmutatkozik, hogy az ilyen mérkőzés szituációkra is feltudjuk készíteni a játékosokat. És a kérdésre válaszolva igen, ezt a küzdeni akarást szeretném továbbra is viszontlátni a pályán.

Fontos lesz a győztes mentalitás, hiszen egy hosszú utazást követően az éllovas Nyíregyházához látogatunk. Mit vár a hétfő esti balmazújvárosi találkozótól?

A Szpari ellen egészen más mérkőzésre számítok, a bajnokaspiránshoz látogatunk, amely fél lábbal már átlépte az NB I küszöbét, és eddigi teljesítményük arra ad következtetést, hogy a szezon végén egy osztályt feljebb lép. Ebből kiindulva az összecsapás favoritja a hazai csapat, ugyanakkor, ha folytatni tudjuk az elmúlt hét játékát, valamint továbbra is javuló tendenciát mutatunk, illetve hasonló mennyiségű helyzetet dolgozunk ki Balmazújvárosban, akkor komoly esélyünk is lehet.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Korábban hosszú időn keresztül a szabolcsiak vezetőedzőjeként dolgozott. Ebből a szempontból jelent valami pluszt ez az összecsapás?

Jó érzéssel tölt el a tudat, hogy akár csak látogatóként, vagy éppen egy másik csapattal visszatérve szinte kivétel nélkül mindenhol szeretettel fogadnak edzői karrierem eddigi állomáshelyeimen. Így van ez Nyíregyházán is, ahol szinte napra pontosan közel két esztendőn keresztül dolgoztam, ám ez a mostani összecsapás szempontjából semmilyen befolyással nem bír. A PMFC sikeréért dolgozom, s a listavezető vendégeként igyekszünk jó teljesítményt nyújtva meglepetést okozni.

Fontos szempont, hogy eltiltását letöltve újra a kispad mellől irányíthatja a gárdát. Nehéz volt az utóbbi fordulókban mellőzni a megszokott technikai zóna légkörét?

Alig várom már, hogy ismét a vonal mellől támogassam a fiúkat. Közvetlenül a mérkőzés előtt egy vezetőedző amúgy is tehetetlennek érzi magát, ami aztán a kezdősípszótól elmúlik és aktívan kiveheti a részét a meccsből. Eltiltásom miatt az elmúlt két találkozót a lelátóról figyeltem, aminek egy pozitívuma mégis volt, mégpedig a Misleny elleni mérkőzést a B-közepünk mellől néztem és jó volt megélni, hogy a tábor kitartóan a csapat mellett áll és biztatják a srácokat.

A lefújást követően olyat tett, amire talán még nem volt példa a Stadion utcában, mit mondott a B-közép szektorába lépve fanatikusainknak?

A meccs után átmentem, vagyis pontosabban átmásztam közéjük, hogy személyesen megköszönjem nekik a támogatást, és arra kértem őket, hogy ebből a fanatizmusból ne adjanak alább. Remek szurkolói vannak a PMFC-nek, akik nélkül nehéz dolgunk lenne, velük közösen viszont képesek leszünk elérni a szezon végére kitűzött célunkat. Eredményességünk és átütőerőnk csak is az egységben rejlik, éppen ezért bízom benne, hogy összefogva mihamarabb előrébb lépünk a pontvadászatban.

Az április 8-án, hétfőn 20:00-kor kezdődő Nyíregyháza Spartacus FC – PMFC mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram