Nem sikerült a bravúr a Rába-partján

Csapatunk emberhátrányban fejezte be a 3-1-es győzelmével a feljutó helyre fellépő Győr elleni bajnokit.

NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 31. fordulójában a feljutásra esélyes ETO FC Győr vendégeként lépett pályára. Mátyus János a Rába-partiak elleni idegenbeli találkozón a Helesfay – Harsányi, Takács, Szekszárdi, Hadaró, Majnovics – Szabó, Krausz, Szeles, Lacza – Rácz B. kezdőnek szavazott bizalmat, ugyanakkor vezetőedzőnk Rácz Lászlóra, Miknyóczki Ádámra, Hudák Martinra és Terbe Botondra sérülés, míg Pejovic Danilora sérülés miatt nem számíthatott, így igencsak rövid volt az ETO elleni kispadunk.

Az élvonalba vágyó hazai együttes rögvest nekünk esett, mígnem a 12. percben Bumba révén góllá érett játékuk. Csontos jobb oldali szögletére Bumba érkezett középen, és kapásból, 7 méterről a léc alá lőtt a korábbi válogatott támadó, aki szezonbeli 13. gólját jegyezte, 1-0. Csattanós válaszunk érkezhetett volna a 18. percben, amikor is a középen Szabó indította Ráczot, aki tizenhatoshoz érvre kissé balról a hosszú célozta védője mellől, ám ígéretes lehetősége ellenére lövése sajnos jócskán elszállt a bal felső mellett.

A kapuskirúgást követően egyből visszaszereztük a játékszert, Harsányi még nem tudott lőni védője mellől, így átadása Szabóhoz került, aki a tizenegyes magasságából próbálkozott, labdáját egy győri játékos azonban mintha kézzel blokkolta volna a büntetőterületen belül, ám Andó-Szabó sípja néma maradt. A 31. percben Skvarka jobbról élesen betett labdája a túloldalon Bumbát találta meg, szerencsénkre viszont a játékos közeli próbálkozása a jobb kapufa tövén csattant. Ezzel szemben alig egy minutum se telt el és Lacza távoli, lapos lövését kellett elvetődve kiütnie Gyurákovicsnak, aki nem sokkal később már alul maradt.

A 39. percben Vingler vitte földre Szabót a tizenhatoson belül, a játékvezető ezúttal pedig habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. A tizenegyes elvégzését maga a sértett vállalta magára és támadónk nem is hibázott, a jobbra elvetődő kapus mellett higgadtan a győri háló bal felébe lőtt, ezzel kiegyenlítve az állást a 40. percben, 1-1. Szélsőnk hosszú gólcsöndjét törte meg ezáltal, ugyanis az idei bajnoki kiírásban először tudott betalálni, ezt megelőzően a tavalyi esztendőben még az Újpest ellenni hazai kupamérkőzésen volt eredményes. A jókor jött egalizálásnak köszönhetően optimistán várhattuk a második játékrészt.

A térfélcserét követően több szabálytalanság is akadályozta a folyamatos játékot. Az 58. percben távoli szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, Anton lövése jól csapódott, viszont csupán a felsőléc bal felét találta el. A 60. percben aztán cseréhez folyamodtunk, Lacza helyén Bukovics folytatta. A 66. percben a hazai szögletet Rácz B. tisztázta, de sikerült a zöld-fehéreknek ismét begyűjteniük a labdát, amit Anton tűzött rá 22-ről, lapos lövése a jobb kapufa tövéről pattant ki. A 69. minutumban Helesfay futott ki tisztázni, az üresen maradt kapunkat Bumba célozta meg a jobbszélről, de a labda lécről a gólvonal elé pattant ki.

A 71. percben azonban már nem volt szerencsénk, Bumba balról az ötösre betett labdáját az alig egy perccel korábban becserélt Farkas belsőzte kapura, amit még sikerült bevetődve blokkolni, ám az ismétlésnél már nem hibázott a támadó, 2-1. A 75. percben a csatár duplázni tudott, második gólját fejjel szerezte meg, beállítva a 3-1-es végeredményt. Tíz perccel lefújás vége előtt hármas cserét hajtottunk végre, Vas, Bachesz és Tóth-Gábor érkezett a pályára. Helyzetünket tovább nehezítette, hogy a 84. percben Helesfayt piros lappal kiállították, végül Szabó helyett Varasdi jött be és foglalta el helyét a kapunkban.

Merkantil Bank Liga, 31. forduló
Győr, ETO Stadion, 1900 néző. Vezette: Andó-Szabó (Ifj. Varga, Ország)
ETO FC Győr – PMFC 3-1 (1-1)
Gsz.: Bumba (12.), Farkas (71., 75.) ill. Szabó (40., 11-esből)
Piros lap: Helesfay (84.)

ETO FC Győr: Gyurákovics – Vera, Szépe, Boldor, Csontos – Vingler (Urblik, 46., Bánáti 57.), Anton – Boschilia (Kröhn, 46.), Bumba (Vianna, 91.), Skarka – Lukics (Farkas, 70.). Vezetőedző: Borbély Balázs

PMFC: Helesfay – Harsányi (Vas, 80.), Takács, Szekszárdi, Hadaró, Majnovics – Szabó (Varasdi, 87.), Krausz, Szeles (Bachesz, 80.), Lacza (Bukovics, 60.) – Rácz B (Tóth-Gábor, 80.). Vezetőedző: Mátyus János

Fénykép: eto.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram