UP-szezonértékelés: Bajnokságot nyert az U19

Véget értek a korosztályos bajnokságok, így többrészes visszatekintésünk során végigvesszük a PMFC utánpótlás-csapatainak 2023/2024-es szezonját, kezdve U19-es, U17-es és U16-os gárdánkéval.

A legfelső szekcióban bajnoki címet szerzett U19-es labdarúgócsapatunk. Koleszár Viktor vezette együttesünk az Alap-csoportban 22 forduló során a legjobb mérleggel, – 16 győzelemmel, 4 döntetlennel, 2 vereséggel és 56-22-es gólkülönbséggel – zárta a kiírást, így a mögöttük másodikként végző Szegedet 13 ponttal megelőzve gárdánk főlényesen szerezte meg az aranyérmet. Bajnoki teljesítményük mellett a kupában pedig a negyeddöntőig meneteltek U19-eseink.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Koleszár Viktor (edző): A szezon előtt megfogalmazott célokat maradéktalanul sikerült elérnünk, főleg annak tükrében, hogy előzetesen a bajnokságban az 1-4. hely valamelyikét határoztuk meg. Az őszi és tavaszi szezonban is mi szereztük a legtöbb pontot, emellett a legtöbb gólt (55) rúgtuk és a legkevesebbet (22) kaptuk, így megérdemelten nyertük meg ilyen nagy fölénnyel (13 ponttal) a bajnokságot. Emellett az országos kupában is a legjobb nyolcig jutottunk, ahol csupán 11-esek után nem jutottunk tovább a felnőtt bajnokságban pallérozódó FTC U19-esei ellen. Ócsai Mátyás személyében egy játékosom fixen a felnőtt kerettel készült, de mellette mindig voltak olyan fiatalok, akik az első csapat edzéseink vettek részt. Az aranyérmünk kapcsán kiemelném a közösség erejét. Öröm volt a játékosokkal nap, mint nap együtt készülni. Nagyon összetartó társaságról beszélünk, akik a szezon alatt tudatosan edzettek és jól alkalmazkodtak a felmerülő nehézségekhez. Tiszta szívből kívánom nekik, hogy minél magasabb szintre jussanak el a felnőtt futballban. Egyúttal köszönöm kollégáim munkáját, akik hozzájárultak ehhez a csodás szezonhoz!

PMFC U19 – Alap-csoport, 1. hely
Házi gólkirály: Toni Vinkovic – 12 gól
Legnagyobb aranyú győzelem: PMFC – Nyíregyháza 7-0

A PMFC U19-es csapatának játékoskerete: Bachesz Edvin, Bukovics András, Eichardt Krisztián, Fehér Bence, Friedszám Zalán, Gáspár Marcell, Gojkovics Milán, Gulyás Mirkó, Győri Bence, Holenka Márton, Jásper Botond, Kanizsai Balázs, Kaszás Gergő, Matija Straub, Miklós Dániel, Morvai Áron, Nagy Olivér, Ócsai Mátyás, Pere Balázs, Rubint Marcell, Sebestyén Bálint, Supák Máté, Szabó Bence Márk, Szilágyi Tamás, Toni Vinkovic, Tóth Gergő, Tóth Márk, Varga Dániel, Vas Bence, Wágner Barnabás, Winkler Attila, Zsdrályevics Niko.

Jásper Péter trenírozta U17-es korosztályunk felemás szezonon van túl az Alap-csoportban, az őszi idénynél még csapán 10 ponttal rendelkezett együttesünk, tavasszal azonban már jobbik arcát mutatták a 2007-esek, akik több szép, egyben nagyarányú győzelemnek is köszönhetően további 18 pontot zsebeltek be. Így végül 7 győzelemmel, 7 döntetlennel, és 8 vereséggel, 51 rúgott és 35 kapott góllal a 8. helyen zárták a bajnoki küzdelmeket.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Jásper Péter (edző): Az őszi szezonban az egyébként is szűkős keretemet nagyon sok betegség és sérülés sújtotta, így játékban ugyan léptünk előre, viszont a jóval kevesebb pontot szereztünk, mint kellett volna. Szerencsére a tavasz minden szempontból jobban alakult. A felkészülésünk jól sikerült, nem volt létszámgondunk, így a bajnokságban két idegenbeli meccstől eltekintve jó és eredményes játékot nyújtottunk. Csapatként sokszor domináltunk, egyértelműen az ellenfeleink fölé tudtunk nőni, illetve ami fontosabb, hogy egyénileg is fejlődtek a játékosaim. Az egész bajnokságra elmondható, hogy az utolsó 15-20 percekkel voltak problémáink, ha ott élesebbek vagyunk, akkor az első 3-ban kellett volna végeznünk. Az U19-es bajnokságban mindenképpen javulnunk kell, egyénileg is nagyobb koncentrációval, fegyelemmel és felelősséggel kell játszanunk, hogy elérjük céljainkat.

PMFC U17 – Alap-csoport, 8. hely
Házi gólkirály: Jarmeczky Ádám – 9 gól
Legnagyobb arányú győzelem: PMFC – Sajóvölgye 9-1

A PMFC U17-es csapatának játékoskerete: Balogh Botond, Francizi Bálint, Fülöp Ferenc, Gondos Kristóf, Hideg Robin, Holenka Márton, Hosszú Bence, Jarmeczky Ádám, Jásper Botond, Kapi Brendon, Kaszás Bálint, Kósa Áron, Lasanc Mátyás, Lévai Dávid, Mohácsi Gergő, Supák Máté, Tóth Kristóf, Vétek Bence.

U16-os labdarúgócsapatunk 22 kör alatt a legtöbb találatot szerezte, szám szerint 58-at (ellenben 54-et kaptak), ám a bevitt találatok nem minden esetben eredményeztek győzelmet a piros-feketéknek. Sasa Dragicevic tanítványai 9 siker és 3 döntetlen mellett 10 esetben pont nélkül maradtak a bajnoki kiírásban, s bár léphettek volna mé fejlebb is a ranglétrán, végül a tabella 5. helyén végeztek 2008-as születésű fiataljaink.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Sasa Dragicevic (edző): Az egész évünkre jellemző volt, hullámzó teljesítményt nyújtottunk a bajnoki meccseket illetően. Voltak olyan találkozóink, ahol domináltunk és probléma nélkül nyertünk, ugyanakkor voltak olyan fellépéseink is, amikor mentális gyengeségünk miatt az utolsó pillanatokban elveszítettük a meccseket. A játékosok szép számmal látogatták az edzéseket, ráadásul két nemzetközi tornán is megmérettettük magunkat. A szezon végén elért 5. helyezésünk kapcsán őszinte véleményem, hogy sokkal jobban is zárhattunk volna. A mögöttünk hagyott és lezárt szezon során a játék és a srácok fejlődését nézve sok fázisban léptünk előre, de mentális oldalon még javulunk kell. Ha ezt sikerül elérnünk, még eredményesebb idény elé nézhetünk.

PMFC U16 – 5. hely
Házi gólkirály: Váradi Márton – 16 gól
Legnagyobb arányú győzelem: PMFC – KTE LA 6-0

A PMFC U16-os csapatának játékoskerete: Ács Zsombor, Dankó Lóránt, Élő Bálint, Gáspár Olivér, Gjkovics Milán, Horváth László Bendegúz, Keszler Márk, Neidhardt Dávid, Rubint Marcell, Vajda Bercell, Váradi Márton, Wágner Barnabás, Liber Zalán, Somlai Máté, Végi Roland, Vida Botond, Jung Máté, Gunya Gergő, Konkoly Bence, Hengl Soma, Handler Ákos, Gyulay Tamás.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram