Ezúttal minden kifelé pattant

Küzdöttünk, harcoltunk, kapufákat és büntetőt is rúgtunk, de a Főnix ellen sajnos nem sikerült pontot szereznünk.

A hétközi szekszárdi (0-1) győzelem után újabb idegenbeli mérkőzés várt a PMFC-re a bajnokságban, amely vasárnap Székesfehérváron, a Fejér vármegyei I. osztályból feljutó FC Főnix vendégeként lépett pályára az NB III Dél-Nyugati csoport 3. fordulójában. Aczél Zoltán a legutóbbi kezdőcsapathoz képest öt helyen változtatott, vezetőedzőnk ezúttal a Helesfay – Sági, Ikonomou, Preklet, Bor – Rabatin, Morvai – Vas, Hegedüs, Szalánszki – Wirth összeállításnak szavazott bizalmat. Ugyanakkor a szakmai stáb ismét nem számíthattunk a sérülésből lábadozó Németh és Bukovics játékára.

A találkozó legelején NB III-as labdarúgócsapatunk birtokolta többet a labdát, többször is lehetőségekig jutottunk, azonban a végén hiányzott a pontos befejezés. Hegedüs buktatásáért büntetőhöz juthattunk volna, ám mégis a szervezett védekezésre, illetve az ellentámadásokra berendezkedő hazaiaknak sikerült előnyhöz jutniuk. A 17. percben egy pillanatnyi hátsó megingást kihasználva Adorján tört kapura balról, labdája a bevetődő Prekletről irányt változatott, becsapva ezzel Helesfayt, aki így nem tudta hárítani a hálónkba pattanó játékszert, 1-0.

A félidő felén túl közel kerültünk az egyenlítéshez, a 31. minutumban Hegedüs jobbról elvégzett szabadrúgására középen Ikonomou érkezett meglehetősen szabadon, közeli fejesét azonban a gólvonal előtt lehúzta Nagy. A 37. percben Hegedüs keresztezett a házigazdák kapuja előtt, éles szögből a hosszút célozta, ám egy védő szögletre tudott tisztázni. A jobboldali sarokrúgást Bor fejét találta meg, azonban hátvédünk fejesében nem volt kellő erő. Alig valamivel később egy szép támadást Wirth fejezett be lövéssel, életerős kísérletén sajnos rajta volt a kapus.

A szünetben egy helyen frissített trénerünk, aki Vas helyére Tóthot küldte be. Jó szellemben folytattuk az összecsapást, amelynek 49. percében Szalánszki jobboldali lövése vágódott a jól helyezkedő Nagyról az oldalhálóba. Az 52. percben óriási lehetőséget szalajtottunk el, Tóth remekül tálalt Wirth elé, aki ziccerbe került, ám lövése a jobb kapufa töve mellett szállt el. Az 58. percben egy sarokrúgást követően a kipattantót Hegedüs küldte rá 17-ről, de a felsőkapufa megmentette góltól a fehérváriakat. Kisvártatva kettőscserét végrehajtva nálunk Fejős és Ócsai lépett pályára.

A 65. percben ismét óriási szerencséje volt a hazaiaknak, Wirth próbálkozását előtt Nagy védte, majd a kipattanót támadónk a lécérve vágta, majd a mögötte érkező Tóth ismételhetett, aki újfant a kapufát találta el. A 67. percben Wirthet tarolták le a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt a javunkra. A labda mögé Bor állt, ám védőnk labdája a 69. minutumban a jobb kapufa tövén csattant. Alig valamivel Szalánszki gólba tartó fejesét tolta ki óriási bravúrral a fehérváriak hálóőre, továbbra is életben tartva csapata számára a győzelmi reményeket.

Akár az ivószünet során becserélt Füredi is egyenlíthetett volna, mégis a 74. percben az FC Főnix döntötte el a három pont sorsát. Adorján egy baloldalon végigvezetett kontra során védőjét megelőzve élesen a kaput támadta, majd Helesfay mellett tanári módon a hálóba gurított, 2-0. A 77. minutumban Wirth stukkolta a játékszert a kapufára, ráadásul Preklet lökete is elakadt a hazaiak sűrűjében. A 88. percben Fejős távoli szabadrúgása talált el a hazaiak felső kapufáját, így aztán hiába küzdöttünk és akartuk a gólt, elszenvedtük szezonbeli első bajnoki vereségünket.

NB III Dél-Nyugati csoport, 3. forduló
Székesfehérvár, Főnix Park, 100 néző. Vezette: Kreitl (Molnár, Urbán)
FC Főnix – PMFC 2-0 (1-0)
Gsz.: Adorján (17., 74.)

PMFC: Helesfay – Sági, Ikonomou (Füredi, 70.), Preklet, Bor – Rabatin, Morvai (Ócsai, 60.) – Vas (Tóth, 46.), Hegedüs (Fejős, 60.), Szalánszki – Wirth. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram