A bajnoki címvédőhöz látogatnak

A női labdarúgó NB I 6. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Kocsis Sándor Sportközpontban a PMFC az FTC-Telekom vendége lesz.

Komoly erőpróba előtt áll újoncként a női NB I-ben szereplő labdarúgócsapatunk, amely a Simple Női Liga 6. fordulójában a bajnoki címvédő FTC-Telekom vendégeként lép pályára szombaton 14:00-kor a Kocsis Sándor Sportközpontban. Az Albert Flórián vezette zöld-fehérek nemrég lemaradtak ugyan az UEFA Női Bajnokok Ligája rájátszásáról, azonban a hazai élvonalban hibátlan teljesítménnyel menetelnek az aranyérem újbóli megszerzése felé, amely már a hetedik lenne számukra.

A IX. kerületiek a bajnokság nyitófordulójában az MTK-t 2-0-ra győzték le, majd 5-1-re kiütötték az Astrát, a Soroksárt saját otthonában verték el 4-0-ra, legutóbb pedig a szintén újonc Honvéd ellen arattak 3-1-es vendégsikert, így jelenleg egy meccsel kevesebbet játszva, 12 ponttal az éllovas Győr mögött a második helyen állnak a tabellán. Mindehhez hozzátartozik, hogy a fővárosiak keretét külföldi topligákban és válogatott rutinnal felvértezett játékosok erősítik.

A Fradi házi gólkirálya az észt Kubassova Vlada, aki eddig 5 találatot jegyzett a szezonban, de az amerikai McFarland Leyla és Alesia Garcia, valamint Diószegi Fanni, Könczeyné Fenyvesi Evelin, Gődér Brigitta, illetve Nagy Viktória is a fővárosiak meghatározó labdarúgója. A zöld-fehérek hálóját a szerb nemzetiségű, jelenetős BL-tapasztalattal rendelkező Milica Kostic őrzi. Képességeit bizonyítja, hogy a hazai pontvadászatban eddig csupán kétszer tudtak túljárni az eszén.

 

– Nehéz mérkőzés lesz a Fradi ellen, de fiatal, tehetséges csapatunk minden erejével küzdeni fog a fővárosiak otthonában – így rutinos hálóőrünk, Chandra Bednar. – A PMFC-nél magas színvonalú körülmények és remek edzők vannak, ezért is nagyon boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek. Hiszem, hogy még ha most nem is a mi javunkra dől el a meccs, idővel ez változhat. Érdekes mérkőzés lesz amiatt is, hogy megtapasztaljuk, hol tartunk egy topcsapathoz képest.

Fel van adva tehát a feladat fiatal együttesünk számára, amely a hatszoros bajnok FTC-Telekommal ellentétben más célokért küzd a Simple Női Ligában. Mindazonáltal a szeptember 28-án, 14:00-kor kezdődő mérkőzésre nem feltett kézzel mennek majd ki a pályára a lányok, akik igyekeznek megnehezíteni a Fradi dolgát, s, ahogy az zöld-fehérek előtti összecsapás kapcsán fiatal támadónk, Turi Bori fogalmazott, igyekszik megszerezni első NB I-es találatát a hétvégi összecsapáson.

– A Fradi védelme nagyon masszív, a második legkevesebb gólt kapták eddig a szezonban. Ennek ellenére megpróbálunk minél több helyzetet kialakítani és kihasználni. Törekedni fogok arra, hogy megszerezzem az első élvonalbeli gólomat, ám lényegesebb, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsak és a játékommal segítsem a csapatot – mondta 15 esztendős támadónk, Turi Bori, aki ugyan eddig még nem szerzett gólt, viszont sikerült előkészteni öt találatot, valamint kiharcolnia egy büntetőt.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram