Rászolgáltunk volna a pontszerzésre

Női NB I-es csapatunk vezetése ellenére 2-1-re alulmaradt itthon a Budapest Honvéddal szemben.

A Simple Női Liga NB I 7. fordulójának nyitómérkőzésén női csapatunk a szintén újonc, a nyáron a másodosztály Keleti-csoportjából feljutó Budapest Honvéd FC-t látta vendégül. Együttesünk a megszokottól eltérően rózsaszín ”Minden Nő Számít!” feliratú pólóban vonult ki a pályára, ugyanis klubunk női szakága csatlakozott a Rózsaszín október mozgalomhoz, amely a mellrák megelőzésének leghatékonyabb módszerére, a szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet.

Az összecsapás olyannyira jól indult, hogy már a 9. percben magunkhoz ragadtuk a vezetést. A leány U17-es válogatott edzőtáborából nemrég hazatérő Turi passzolt Vasiléhez, román válogatott légiósunk pedig a tizenhatos köríve előtt két cselt követően lefordult védőjéről, majd mindenkit meglepve ballal kapura emelt, amibe Schildkraut csak beleütni tudott, míg a labda a felső kapufáról a gólvonal mögé pattant, 1-0. Középpályásunk egyúttal első NB I-es találatát jegyezte piros-feketében.

Uralva a játékot támadásban maradtunk, mi több, a 21. percben Turi szép egyéni akcióval tört be a kipestiek tizenhatosára, támadónk kissé balról, a 11-es pont magasságából a jobb alsó irányába lőtt, azonban a vendégek hálóőre ezúttal elvetődve menteni tudott. A 35. percben Kiss szerzett labdát a jobb szélen, középre tálalása elgurult a Honvéd hálóőre előtt, a ziccerben érkező Belaya előtt azonban felpattant a labda az ötösön belül, aki emiatt sajnos ajtó-ablak helyzete fölé szállt.

Kimaradt lehetőségeink már csak amiatt is bosszantóak voltak, mert az első félidő rendes játékidejének utolsó pillanataiban minden előjel nélkül, szerencsés körülmények között egyenlítettek a tiszta fehér szerelésben játszó fővárosi vendégek. Egy távolról, jobbszélről felívelt labdába Nádurdvari tette bele a fejét, a játékszer pedig kimozduló Bednar felett a hálónk bal felébe hullott, emiatt tehát 1-1-es állással vonultak rövid pihenőre a csapatok a szünetben.

A térfélcserét követően gyakorlatilag egy új mérkőzés kezdődött, nyíltsisakos küzdelem folyt a Stadion utcában, ahol mindkét együttes igyekezett mihamarabb dűlőre vinni a három pont sorsát. Ehhez a vizitálók kerületek egészen közel a 67. percben. Egy szabadrúgást követően Bocz szabadított fel, labdájára Nádudvari csapott le, aki kapásból, 20-ről védhetetlenül bombázott jobbal a kapunk jobb oldalába, duplájával egyben megfordítva a találkozó állását a Honvéd javára, 1-2.

Ismét felpörgött a meccs irama, s ezúttal már a mieink rohamoztak egy egyenlítés érdekében, azonban az utolsó megmozdulásokba rendre hiba csúszott. Pedig a játék képe alapján rászolgáltunk volna a pontszerzésre, csapatunk az utolsó pillanatig próbálkozott, de ezúttal sajnos egy pontot sem sikerült megszereznünk. Ami a folytatást illeti, a következő fordulóban is hazai pályán játszik női együttesünk, október 19-én a Soroksár SC-t látjuk vendégül.

Simple Női Liga NB I, 7. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 100 néző. Vezette: Dr. Hegyi (Varga, Szabó)
PMFC – Budapest Honvéd FC 1-2 (1-1)
Gsz.: Vasile (9.), ill. (Nádudvari, 45., 67.)

PMFC: Bednar – Rituper, Bocz, Bolboaca (Kömíves, 67.), Máté (Spiel, 62.) – Bódis, Vasile, Kiss, Belaya, Farkas – Turi. Edző: Németh Zsolt.

Budapest Honvéd FC: Schildkraut – Matos, Hrelja, Váradi, Sipőcz – Hajpál (Szabó, 72.), Bonfim, Morris (Végh, 72.), Csuhai (Katona, 92.) – Nádudvari (Nagy,91.), Kurkotovic. Vezetőedző: Masaryk Martin.

Fénykép: Kovács Liliána/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram