Először találkozunk bajnokin az MTK II-vel

Információk, érdekességek – minden, amit a vasárnap kora délutáni budapesti összecsapással kapcsolatban tudni érdemes.

Az NB III. Dél-Nyugati csoportjának 13. fordulójában az MTK Budapest másodikszámú együtteséhez utazik a PMFC férfi labdarúgócsapata. A kék-fehérek tartalékjaival korábban még sosem találkozunk bajnoki mérkőzés alkalmával, így a vasárnap 13:00 órakor a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián kezdődő találkozó lesz az első összecsapásunk a fővárosi együttessel. Felvezetésként az alábbiakban szedtük össze nektek mindent, amit az MTK Budaapest II-ről tudni érdemes a hétvégi parharc előtt.

SZURKOLÓI INFORMÁCIÓK

– A mérkőzés vasárnap 13:00-kor veszi kezdetét a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián.
– A belépés mindenki számára ingyenes.
– A kék-fehérek utánpótlás centrumának kapui 12:00-kor nyitnak.
– A vendégszektor a Salgótarjáni utca felőli főbejáraton keresztül közelíthető meg.
– Bővebb szurkolói információkról ITT írtunk.

AMIT AZ MTK BUDAPEST II.-RŐL TUDNI ÉRDEMES

Alapítva: 1910
Klubszínek: kék-fehér
Hazai meccseik helyszíne: Sándor Károly Labdarúgó Akadémia
Jelenlegi bajnoki helyezés: 8. (NB III)
Bajnoki mérleg: 5 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség
Gólkülönbség: 23-19
Legutóbbi bajnoki mérkőzés: FC Dunaföldvár – MTK Budapest II. (0-1)
Vezetőedző: Kanta József

ELLENFÉL-LESEN

Az MTK kisebb megszakításokkal ugyan, de az 1910-es évek óta szerepeltet másodikszámú csapatot, amely a kezdetekben még a budapesti bajnokságokban indult, ám az ezredforduló elejétől már a másodosztályban is futballozott a kék-fehérek tartalékgárdája. Újabb szüneteltetést követően legutóbb a 2015/2016-os idénytől neveztek ismét a harmadosztályba a fővárosiak, akik azóta is ebben a ligában versenyeztetik fiataljaikat és nem egy esetben visszajátszóikat az első csapatból.

Az MTK Budapest II-t a klub egykori válogatott középpályása, Kanta József irányítja, s a 12. fordulót követően a 8. helyet foglalják el a tabellán. A fővárosiak eddig 5-ször nyertek: Dunaharasztit (3-0), a PEAC-ot (0-2), az Iváncsát (2-1), a Bonyhádot (6-0) és a Dunaföldvárt (0-1) győzték le, emellett pontot szereztek a BFC Siófok (1-1) és a Szekszárd (1-1) ellen, illetve 5-szor maradtak alul, hiszen a Paks II. (3-1), a Majos (0-1), a Kaposvár (2-3), a Nagykanizsa (3-2), és a Gárdony (5-1) is megverte őket.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram