Pécsiként a PMFC-vel lenne sikeres

Havasi Dániel gyerekként a lelátóról csodálta a piros-feketéket, most viszont ő tenne a csapat eredményességéért.

Havasi Dániel 1995. május 17-én született Pécsett, de családjával fiatalon elköltöztek Dunaszekcsőre, így Mohácson kezdett el focizni. Aztán játszott egy meccset a PMFC ellen, ahol sok gólt lőtt, ezért aztán el is hívták a piros-feketékhez a Stadion utcába. Megfordult a PVSK-ban is, de igazából Mecsekalján nőtt fel és sajátította el a labdarúgás alapjait. Gyerekként nem egyszer ült a lelátón a felnőtt csapat bajnokiját figyelve, aztán elég hamar, 14 évesen a Puskás Akadémiához ment, ahol sok mindent tanult a sportágról. Azonban mint mondta, van benne egy kis hiányérzet, mert nem tudni, mi lett volna, ha Pécsett marad.

Később megjárta az MTK utánpótlását is, majd fél évet Kozármislenyben töltött, ahol elsősorban az U19-cel edzett, de egyszer-kétszer a felnőtt kerethez is felhívták. Ezután következett a Videoton, a székesfehérváriak második csapatában nagyon jól ment neki a játék, bezsebelte az NB III-as gólkirályi címet is. A Fejér megyei klubtól 19 évesen profi szerződést kapott, majd a másodosztályú Dunaújvárost is erősítette kölcsönjátékosként, de fél évvel később visszahívták a Vidihez. Idén nyáron pedig hazatért a PMFC-hez, személyében egy újabb elhivatott támadóval erősödtünk.

– Bizakodva jöttem haza, ha jól számolom már ez lesz a harmadik NB III-as szezonom – mondta Havasi Dániel. – Kaptunk egy nagyon erős felkészítést, a szakmai stáb a lehető legtöbbet tette meg értünk. Kemény, ámde élvezetes edzéseken vagyunk túl. Nagyon jó játékosok alkotják a csapatot, a fiatalok is céltudatosak, motiváltak – folytatta. – Ismerem a leendő vetélytársak nagy részét, tudom, nem lesz könnyű dolgunk a bajnokságban, de amennyiben az edzőmeccseken is nyújtott támadójátékunkat hozni tudjuk, akkor biztos vagyok benne, hogy semmi baj nem lesz.

A 21 esztendős létére tapasztalt támadó a felkészülés során minden edzőmeccsen lehetőséget kapott Márton Gábortól, aki nem is várt sokat szerződtetésével. Havasi Dániel pedig igyekezett hamar megmutatni tudását, szinte mindig remek ütemben érkezett meg a kapu elé, a védők gyakorta csak kapkodták a fejüket. Hat előkészületi meccsen három alkalommal vette ki részét a PMFC gólgyártásából, amit folytatna az NB III-ban is.

– Számomra a csapat sikere az első – szögezte le. – Szeretnénk minden meccset megnyerni, a három pont begyűjtésének jegyében megyünk fel a pályára. Eközben én is azon leszek, hogy fordulóról-fordulóra gólt rúgjak az ellenfélnek. A harmadosztályban már sikerült begyűjtenem egy gólkirályi címet, az NB II-ben pedig több meccsen is eredményes voltam. Tudom, a csapatban rajtam kívül is vannak gólérzékeny társak, de azon leszek, hogy minél előbb végezzek. Szeretném meghálálni a bizalmat és harcolni a PMFC sikeréért, akár majd egyszer az NB I-ben is – tekintett előre Havasi Dániel.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram