Kiszakadt a gólzsák

A PMFC idegenben 4-0-ra verte a bajnokságot szintén jól kezdő Méhkeréki SE-t a 3. fordulóban.

Remekül kezdte a mérkőzést a piros-feketében játszó PMFC, hiszen Havasi már az 1. percben megszerezte a vezetést. Egy jobb oldalon előrevágott labdát támadónk előbb még a kapusba rúgott, a kipattanót Schmidt rosszul találta el, de végül Havasi második próbálkozása már a kapuban kötött ki, 0-1.

Ezt követően sem vettek vissza a tempóból a pécsiek, folyamatos nyomás alatt tartották a hazaiakat, igaz, a 4. percben Bondár is ígéretes helyzetből tüzelhetett, a labda azonban jó 2 méterrel elkerülte Sólyom kapuját.

Patkának viszont jóval több dolga akadt, hiszen Havasiék végig aktívan támadták portáját és Kónya Dávidnak is volt egy igencsak életerős lövése Schmidt szöglete után, ám egy védő blokkolni tudott. A folyamatos vendég nyomást csak Krajcs próbálkozása törte meg a 19. percben, aki Ruzsa Szabolcs jobboldali szögletét követően bikázott fölé kapásból 5 méterrel.

A kósza kísérlet azonban nem zavarta meg a mecsekaljaiakat, a pécsi támadók Havasival és Kónyával az élen folyamatosan rettegésben tartották a fehér mezben játszó Békés megyeiek védelmét, Patka azonban sokáig remekül állta a sarat.

Egészen a 44. percig! Ekkora a hazaiak végeztek el egy szabadrúgást balról, amit védőink könnyedén kivágtak, egyenesen Kónya elé, aki jó 60 métert vágtázott a labdával, végül a tizenhatoson belül rántotta le egy bekk utolsó emberként, miután több méhkerékit is simán lefutott. A bíró csak sárgát adott a szabálytalankodó Knyihárnak, de Kollert ez nem zavarta, magabiztosan a jobb alsóba bombázta a büntetőt, 0-2!

13912378_1150047565016156_7517848637372964659_n

A második félidőre Horvát helyére Károly érkezett, aki jól szállt be a meccsbe. Igaz, a játékrész első komoly lövése a hazaiakhoz fűződött, Ruzsa Zoltán bikázta telibe az oldalhálót 18 méterről, kissé balról.

A PMFC azonban nem eresztett le, ott folytatta, ahol a szünet előtt abbahagyta. Folyamatosan jöttek a vendég rohamok, a méhkerékiek láthatóan egyre inkább összeestek, ahogy fogyott az erejük. Kónya állandó veszélyt okozott a jobboldalon, a harmadik találatot mégis Schmidt szerezte, aki Kollertől kapott egy zseniális labdát, amivel behúzott a tizenhatoson belülre, egy csellel elfektette védőjét és a kapust, majd higgadtan a hálóba helyezett, 0-3.

A végjátékban második sárga lapja után Wébert állította ki a játékvezető, majd nem sokkal később, a 90. percben, Kónya is feltette a koronát addigi teljesítményére, a tizenhatos jobb oldalán cselezgetett, majd egy gyors mozdulattal megtolta a labdát, amit a bal kapufa mellé bikázott. 0-4! A teljességhez hozzátartozik, hogy a pálya talaja kissé megviccelte Patkát, aki lapos lövésre számított, helyette félmagasat kapott.

A PMFC megérdemelten nyerte meg harmadik bajnokiját is, ráadásul a játék képe és a helyezetek száma alapján még nagyobb is lehetett volna a különbség. Védelmünk pedig ismét remekül zárt. Csapatunkban debütált a Videotontól igazolt Gábor Péter, aki az emberemlékezet óta nem mattolt Sólyom Csabát váltotta a 76. percben.

Szombaton hazai pályán következhet a tavaly még NB II-es Szigetszentmiklós elleni rangadó, reméljük, minél többen a helyszínen buzdítják majd a piros-feketéket ezen a fontos bajnokin, mert ez a csapat megérdemli!


NB III Közép-csoport, 3. forduló
Méhkerék, Méhkeréki SE Sporttelep, 550 néző. Vezette: Szilágyi Sándor
Méhkeréki SE – PMFC 0-4 (0-2)
Gólszerzőnk: Havasi (1.), Koller (44. – büntetőből), Schmidt (58.), Kónya D. (90.)
Sárga lap: Knyihár (44.) ill., Horvát (32.), Fekete (55.)
Kiállítva: Wéber (86.)

Méhkeréki SE: Patka – – Komlósi (Bagyinszki, 46.), Wéber, Kristóf, Ruzsa Z – Kovács (Vass, 72.), Ruzsa Sz, Knyihár, Sztojka – Bondár, Krajcs (Hajdu, 51.) Vezetőedző: Bóka Demeter László

PMFC: Sólyom (Gábor 77.) – Fekete, Erőss, Fellai, Szabó – Horvát (Károly 46.) – Kónya D., Takács, Koller, Schmidt – Havasi (Hadobás 61.) Vezetőedző: Márton Gábor.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

OLVASTA MÁR?

Szombat délelőtt a Beliscét fogadjuk

A horvát harmadosztályban szereplő gárda elleni edzőmeccset a Stadion utcai hátsó füves pályán játsszuk. Vas László vezette NB III-as labdarúgócsapatunk szombaton 11:00 órakor a horvát ...
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram