Sólyom Csaba próbál erőt meríteni felépüléshez

Korábban már jeleztük, hogy a PMFC dunaújvárosi veresége sajnálatos módon egyik vezéregyéniségének elvesztésével is járt. Sólyom Csaba egy ütközést követően ugyan még saját lábán hagyta el a játékteret, de mint később a kórházba érve kiderült, nagyobb a baj, mint az gondolta. Rutinos hálóőrünk három bordája eltörött, ráadásul légmellet is kapott, emiatt pedig még egy darabig a dunaújvárosi kórházban kell lábadoznia. Kapusunk telefonon beszélt hogylétéről.

– A második gólt egy rövidre sikeredett hazaadás előzte meg, amire elindultam kifelé, elpöckölték mellettem a labdát, a támadót pedig vitte tovább a lendült és beletérdelt a bordáimba. Mind a ketten a labdára mentünk – emlékezett vissza Sólyom Csaba. – Nem gondolom, hogy a szándékosság vezérelte, de láttunk már arra példát, hogy ilyenkor kifelé járt szabadrúgás. Rögtön érzetem, hogy nagy a baj. Az orvosi stáb a segítségemre sietett, mondták, hogy próbáljak meg felállni. Folytattam, lehúztam egy fejest, ám utána szóltam a bírónak, hogy nem tudok tovább játszani. A dokink jelezte, hogy levegő kerülhetett a bordáim közé és ezért úgy döntöttünk, hogy bemegyünk a dunaújvárosi kórházba. Sajnos ezt követően kaptam a rossz hírt, miszerint nem mehetek haza a családomhoz, mert három bordám eltörött és átszúródott a mellhártyám. Ezt nevezik légmellnek, ami életveszélyes, ha nem kezelik megfelelően – számolt be kapusunk.

Sólyom Csabát elsőre érthető módon sokkolta a hír, ami pedig még szomorúbb, hogy nagy eséllyel az ősszel már nem tud védeni az NB III-as bajnokságban. Rutinos portásunkra várhatóan hat hét kihagyás vár, kórházi kezelése eddig jó ütemben halad, reményei szerint a héten már hazajöhet pécsi otthonába. Addig is pihen, a barátok és a szurkolók jókívánságaiból próbál erőt meríteni a gyors felépüléshez és visszatéréshez.

– Be kellett feküdnöm az intenzív osztályra. Egyből megkezdték a kezelést, bedugtak egy dréncsövet a mellkasomba és folyamatosan szívják ki a bekerült levegőt. Elviselhető, egész jól haladok, kedden sor kerül egy kontroll röntgenre, és ha ott mindent rendben találnak, akkor már hazamehetek lábadozni. Alsó hangon hat hét kihagyás vár rám, nem gondoltam volna, hogy rémálommá válik majd a Dunaújváros elleni bajnoki mérkőzés. Sajnos ez benne van a fociban, pályafutásom során elég sok sérülésem volt már. Ilyen mondjuk még nem fordult elő, de ebből is vissza fogok térni. Nem sok mindent lehet ilyenkor csinálni, olvasok, rengeteg hívást meg üzeneteket kapok, így ezekből próbálok erőt meríteni. Azt hallottam, hogy a meglátogatnak majd a dunaújvárosi vezetők is, ami egy rendkívül kedves gesztus a részükről. Vasárnap pedig bejött hozzám a családom, úgyhogy nagyon boldog voltam – nyilatkozta 36 esztendős kapusunk, akinek mielőbbi felépülést és a lehetőségekhez mérten gyors gyógyulást kívánunk!

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

OLVASTA MÁR?

Nem egy felfedezettünk van…

Bata Kristóf és Varga Tamás holtversenyben nyerték meg szavazásunkat, így a szezon felfedezettje címet együtt birtokolhatják. Aki követte a szezont, annak nem biztos, hogy meglepetés ...
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram