Felborult a pálya, mégis mi botlottunk Pakson

Hiába játszott nyomasztó mezőnyfölényben a PMFC a Paks II. otthonában, egy védelmi hiba, illetve a helyzetek rossz lejátszása miatt vereséget szenvedtek a pécsiek a tolnaiaktól az NB III Közép-csoport 13. fordulójában.

A piros-feketék kezdték valamivel aktívabban az erős szélben zajló mérkőzést, de az első negyedórában komolyabb lehetőség egyik oldalon sem adódott. Az azonban már ekkor is látható volt, hogy a pécsiek inkább támadásra, míg a hazaiak védekezésre rendezkednek be.

Mire a 17. percben a nagyjából 100 fős vendégtábor tagjai elfoglalták helyüket és rögzítették drapijaikat a kerítésre, megszerezte a vezetést a zöld-fehér hazai gárda: egy baloldali beadás, talán a szélnek is köszönhetően, eléggé megtréfálta a PMFC védelmét. A labda elszállt a menteni igyekvő játékosok fölött, illetve mellett, a hosszún üresen érkező Szalai pedig köszönte szépen és a jobb alsóba lőtte Gábor mellett a labdát, 1-0.

paksii-pmfc-027

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Ezt követően még inkább összekapta magát Márton Gábor legénysége, különösen Károly és Bodor volt aktív, de csak nem sikerült túljárni a rutinos Molnár kapuson. Pedig előfordult, hogy már ő is verve volt! A 44. percben Kónya Dávid csapott le egy gyengén hazagurított labdára, amit elhúzott a portás mellett, de éles szögből inkább a beadást választotta, amit a védők szögletre mentettek. Igaz, a 38. minutumban akadt lehetőség a túloldalon is, egy jobb oldali beadást követően Simon fejelhetett néhány méterről, de gyenge próbálkozása Fellaiban akadt el.

A második játékrészre tovább nőtt a piros-fekete nyomás, míg a paksiak jobbára a saját kapujuk előtt tömörültek és rugdosták előre a labdákat. Kónya Dávid többször is jól futott el a jobb oldalon, de beadásai általában nem találtak pécsit. Egész egyszerűen hiába nyomott a PMFC, a támadó harmadban elfogyott a tudomány, egyik játékosunk sem tudta meglepni a hazaiakat egy váratlan megmozdulással, senkiben nem volt meg a kellő átütőerő, pedig vezetőedzőnk az összes támadó szellemű labdarúgónkat becserélte.

Ráadásul a találkozó komoly áldozattal is járt. Erőss Csaba rúgott egyszerre a labdára ellenfelével, ám védőnk bokája aláfordult az esetnél, ami, mint később kiderült, súlyos sérüléssel járt. Nem is tudta saját lábán elhagyni a pályát, sőt, kórházba kellett szállítani. A sérült testrészt azóta sem tudja rendesen mozgatni, a szalagjai sérültek.

A gondokat pedig tovább tetézte, hogy hiába szakadt meg a gólszerzésért a PMFC, csak nem sikerült bevenni a hazai kaput. A paksiakat még az sem zavarta meg, hogy Osztermájer Gábort az öltözőbe küldte a játékvezető. Maradt az 1-0, ami után a pécsiek maradtak a tabella 4. helyén. Igaz, már a harmadik Dunaújváros mögött is 7 pont a lemaradás.


Paksi FC II – PMFC 1-0 (1-0)
Labdarúgó NB III., Közép-csoport, 13. forduló., 200 néző V.: Kovács
Paksi FC II.: Molnár – Szalai, Nagy, Bagó, Rácz (Hanol, 87′) – Kesztyűs, Zachán – Simon, Kesztyűs (Luczek, 91′), Vlasics (Pál, 76′) – Jelena .Vezetőedző: Osztermájer Gábor
PMFC: Gábor – Kónya K., Fellai, Erőss (Grabarics 86’), Turi – Koller, Hleba (Takács 72’) – Kónya D., Bodor, Károly – Schmidt (Bata, 68’) Vezetőedző: Márton Gábor.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram