Újabb magabiztos hazai siker

Megérdemelt győzelmet aratott a PMFC a Békéscsaba II. ellen az NB III Közép-csoport 14. fordulójában rendezett mérkőzésen. A könnyed siker értékét növeli, hogy a lila-fehér fakó ellen mi is rendkívül fiatal kezdővel álltunk fel: csapatunk átlagéletkora 22 év volt!

Márton Gábor dolgát nehezítette, hogy a hátsó alakzatból két meghatározó játékos is hiányzik. Komoly sérüléssel bajlódik Szabó Richárd és Erőss Csaba, rajtuk kívül Havasi Dániel inaktív még. Jó hír viszont, hogy Sólyom Csaba már helyet foglalhatott a cserepadon.

A kezdő tizenegyben kapott helyet két olyan labdarúgónk is, akik a szezont még az U19-es csapatban kezdték meg. A 16 éves Varga Tamás balbekk, a 18 esztendős Bata Kristóf pedig irányító pozícióban futott ki a pályára a szakadó esőben Mód István jelzésére.

pmfc-bekescsaba-045

A találkozót a PMFC kezdte jobban, igaz, el kellett telnie egy kis időnek, mire az együttesek hozzászoktak a nehéz, csúszós talajhoz, ám szép lassan beindult a pécsi henger.  A 6. percben például Károly jelezte egy lövéssel, ma sok szép megmozdulásra számíthatnak tőle a szurkolók.

Bodorék aktívan támadták a csabai kaput, ám Máthé kapus sokáig jól oldotta meg feladatát, pedig dolgát a piros-fekete támadók mellett az elemek is igencsak nehezítették. A 21. percben aztán kissé váratlanul megszerezhették volna a vezetést a vendégek. Kálmán kissé középre tartó szabadrúgását Gábor ütötte ki, a kipattanóra pedig két fehér mezes támadó érkezett, szerencsére hálóőrünk a duplázást is hárította 2 méterről.

Ezt követően azonban nem volt megállás! A hazaiak sorban alakították ki helyzeteiket, majd a 26. percben megszerezték a vezetést is. Károly baloldalon végzett el egy kisszögletet, Kónya Dávidhoz passzolt, aki Batához továbbított a tizenhatoson belülre. Fiatal játékosunk a kapunak háttal fektében a hosszún helyezkedő Krapecznak adott gólpasszt, aki közelről nem hibázott, 1-0.

pmfc-bekescsaba-020

Két perccel később Károly duplázta meg a vezetést büntetőből. A tizenegyest Bodor harcolta ki, aki egy szerencsétlenkedő csabai védő lábáról szedte le a labdát, ám az utána rúgott, Mód István pedig rögtön a büntetőpontra mutatott, 2-0.

De ezek után sem szűntek a pécsi rohamok, kreatívan futballozó támadóink rengeteg munkát adtak Máthénak, de újabb gól a félidőig nem született. A második játékrészre elállt az eső és a szurkolók legnagyobb örömére kisütött a nap. Továbbra is a PMFC szövögette támadásait, de az újabb gólra a 77. percig várni kellett. Igaz, ilyen találatra talán érdemes volt…  Kónya Dávid ugratta ki öccsét a jobboldalon, aki a röviden érkező Bodornak adott be, támadónk pedig a kapuba pörgette a labdát, 3-0!

A 81. percben szépíthettek volna a vendégek. Egy zseniális bal oldali kiugratással Konyecsnyi ugrott ki a védőfal mögül, aminek köszönhetően ziccerben találta magát, szemben Gáborral. Ám a támadó nem tudott higgadt maradni, elpazarolta a helyzetet, csúnyán mellé lőtt. Cserébe jött is a slusszpoén, egy szabadrúgást követően Károly csúsztatott a kapuba a 88. percben, beállítva ezzel a 4-0-s végeredményt.

pmfc-bekescsaba-031

Fiatal csapatunk a találkozó nagy részében szellemesen futballozva, szép támadásokat vezetve megérdemelten győzte le a Békéscsaba II-t. Ezzel a pécsiek megőrizték 4. helyüket a tabellán, következhet egy kétfelvonásos dabasi vendégszereplés.


Labdarúgó NB III., Közép-csoport, 14. forduló.

PMFC–Békéscsaba II 4-0 (2-0)

Gsz.: Krapecz (26.), Károly (28. – 11esből, 88.), Bodor (77.)
Pécs, PMFC Stadion, 300 néző. V.: Mód


PMFC: Gábor P. – Kónya K., Fellai, Krapecz, Varga – Turi, Takács – Kónya D., Bata, Károly – Bodor. Vezetőedző: Márton Gábor.
Békéscsaba II: Máthé – Láza, Takács, Kmetykó, Babinyecz – Beszterczei, Oláh, Balog, Kálmán – Kun, Konyecsnyi. Vezetőedző: Szenti Zoltán


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram