A bajnoki címre és a jövőre is gondolnak

LAPSZEMLE: Vasárnap a harmadik helyről folytathatja az NB III-as bajnokságot az újonc PMFC. Szó sincs arról, hogy Márton Gáborék letettek volna a feljutást jelentő első helyről. Ráadásul közben a csapat jövőjére, a fiatalok beépítésére is gondolnak.

A PMFC 18 bajnokin szerzett 37 pontjával a 3. helyen telelt az NB III Közép-csoportban. A másodosztályba csak az első – vagy a legelőrébb végző licencet kapó klub – jut fel, ám az újonc pécsieknek eszük ágában sincs feladni a versenyt.

Pmfc-Baja-038

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

– Nem lennénk sportemberek, ha nem így állnánk hozzá. A megyéből és az ifiből összeszedett csapat ugyanis másfél éves megalakulása óta óriásit fejlődött – kezdte Márton Gábor, vezetőedző. – Ezt bizonyítja a két felsőbb osztályban játszó együttes elleni edzőmeccsen mutatott teljesítményünk. Ősszel kicsit még kerestük magunkat, hozzá kellett szoknunk a tempóhoz, de a végére elkaptuk a fonalat és magabiztosak lettünk.

Ezt jól példázza, hogy a piros-feketék 5 győzelemmel fejezték be a bajnokságot. Koller Krisztián vezeti a góllövőlistát, ráadásul a pécsiek kapták a legkevesebb gólt az ősz folyamán.

– Nem csak a mi kezünkben van a sorsunk, de próbálunk minden meccset megnyerni és így a tabellán előrébb araszolni. Ha a csoportunkat nézzük, vannak nálunk rutinosabb, tapasztaltabb gárdák, ezért úgy vélem, szép, amit eddig nyújtottunk. De fejlődésünk még fokozható, több van bennünk. Persze az igazi áttöréshez szükségünk lenne még néhány igazolásra… – folytatta Márton Gábor, aki azt várja játékosaitól, hogy azok végre nőjenek fel az igazi rangadókhoz és ott is hozzák az eredményeket.

A vezetőedző elmondta, a felkészülési meccseken jól teljesített együttese, de a tét nélküli találkozóknak nem tulajdonít túl nagy jelentőséget, hiszen a bajnokiknak más a pszichológiája. A mecsekaljaiaknál azonban nem csak az eredményességen van a fókusz, a csapatépítést is szem előtt tartják, ezért nem félnek berakni egy-egy fiatalt, ha az megérdemli. Néhányan közülük már ősszel is fontos szerepet kaptak, vannak azonban olyanok is, akik tavasszal robbanthatnak.

Pmfc-Szederkeny_2017_01_28-025

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

– Varga Tamást és Bata Kristófot nem kell bemutatni a nézőknek, hiszen már ősszel is megbízhatóan teljesítettek. Vannak még rutintalanságból fakadó problémáik, de szerintem mentalitásukból fakadóan fejlődni fognak. Sajnos Kristóf betegség miatt kihagyta a felkészülés nagy részét, de reméljük, gyorsan utoléri magát. Van még hova erősödnie, de jó keringésű és munkabírású játékosról beszélünk, kiváló képességekkel – értékelt Márton Gábor.

Rácz Áron ősszel is a felnőttekkel edzett, de lehetőséget csak a téli felkészülési találkozókon kapott, ezeken megbízhatóan teljesített. A 17 éves középső középpályás olyan poszton játszik, ahova a PMFC-nél még keresik a végleges megoldást.

Ebbe a kategóriába sorolható még a 20 éves Hleba Tamás és a 18 esztendős Nagy Zsombor is. Előbbi már 9-szer szóhoz jutott ősszel, vezetőedzője szerint fejlődik is, de vannak olyan hibái, amiket újra és újra elkövet. Jó hozzáállású, tehetséges fiatal, de amíg nem javítja rossz beidegződéseit, addig nem számíthat tartós lehetőségre.

A 18 éves Nagy Zsombor, aki már az előző szezonban is kitűnt a megye I-es Mohácsból most „költözhet át” Mecsekaljára. A gyors szélső az NB III-as csapatban kaphat majd edzéslehetőséget. Meglátják, miként fejődik, ennek fényében derül ki, hogy az U19-ben, vagy a felnőttben számítanak-e rá.

Szöveg forrása: Pécsi Hírek, XV. évfolyam, 6. szám, 2017. február 13.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram