Varga törököt is vert

Ahogy arról korábban is írtunk, NB III-as csapatunk fiatal balhátvédje, Varga Tamás április 23-tól 28-ig tartózkodott Szlovákiában az U18-as válogatott tagjaként egy nemzetközi felkészülési tornán.

– Vasárnap találkozott a keret az MLSZ szertáránál, ahol bepakoltunk a buszba és egyből indultunk is Szlovákiába, Nagyszombatra. Az edzők vezényeltek számunkra egy regeneráló edzést az érkezés után, amelyben 20 perc futás és egy kis taktika szerepelt, majd vacsora és pihenés volt a program – mesélt Varga Tamás.

A csapat másnap egy magas színvonalú, kiegyenlített összecsapáson 1-1-et játszott az USA korosztályos legjobbjaival, játékosunk itt még nem kapott szerepet.

– Kedden kikaptunk a szlovákoktól, ezen a meccsen már kaptam 65 perc játéklehetőséget, ezt regeneráció követte. Egyébként így nézett ki a programunk: meccs, regeneráció, pihenés – avatott be minket balhátvédünk.

A következő, Fehéroroszország elleni találkozón megint nem játszhatott, ám a helyosztón, Törökország ellen 90 percet kapott. Ezen a bevetésen a magyarok nehezen lendültek játékba, ám 20 percet követően egyre inkább magukhoz ragadták a kezdeményezést és a szünetre már 1-0-s vezetéssel mehettek le. A második játékrészben nem esett újabb gól, így az 5. helyen végeztek a mieink a tornán.

– A két meccsen taktikailag nagyjából ugyanazt kérték tőlem, mint itt, a PMFC-nél, tehát ebből a szempontból nem volt nehéz dolgom. A labdakihozatal volt egyedül más szisztéma alapján. A játék talán valamivel fárasztóbb volt, minimálisan nagyobb volt a tempó, mint a harmadosztályban, de tényleg csak egy árnyalattal – mondta el Varga Tamás.

u18-e1493198494315

– Jól éreztem magam mindkét találkozón, jó volt megtapasztalni milyen egy ilyen nemzetközi torna. Úgy érzem, remek csapat kovácsolódik. Egyénre szabott visszajelzést egyelőre nem kaptunk, csak annyit, hogy tetszett az edzőknek az együttes hozzáállása és a mutatott játék. Eredményesebbek is vagyunk, mint korábban, ezért mindenképpen elmondható, hogy előre léptünk – zárta gondolatait játékosunk, aki elárulta, még nem tudja, mi lesz a továbbiakban. A bő keret kialakult a válogatottnál, amelynek java elutazhat majd Kínába május közepén 10 napra. De hogy ebbe bekerül-e, még nem tudni.

Pmfc-Komlo_3-061

A szövetség korosztályos edzője, Marcus Jahn is értékelt a szlovák kaland végén:

– Fontos torna volt ez a számunkra, hiszen a csapat az októberben kezdődő Eb-selejtezőkre készül. Nyolc erős csapat mérte össze az erejét Szlovákiában, két győzelem mellett egy döntetlen, és egy vereség a csapat mérlege, ami ebben a mezőnyben egyértelműen sikerként könyvelhető el. A torna előtti időszakban a válogatott kicsit maga alatt volt, de küzdelmek során csapat és stáb egymásra talált. A játékosok egyre inkább tudják, mit várunk tőlük, és egyre inkább magukénak érzik a stílust és a rendszert is. Ennek is köszönhető, hogy Szlovákiában fontos lépéseket tettünk előre, egyetlen vereségünket a hazai pályán futballozó szlovákok ellen szenvedtük el, de játékban nekik is egyenrangú ellenfeleik voltunk. Nagyszerű lehetőség volt ez a torna, hogy nemzetközi meccseken fejlődjenek a játékosaink, remélem, hogy a jó eredményből önbizalmat tudnak meríteni az előttünk álló feladatokhoz – értékelte a tornát az mlsz.hu-nak Marcus Jahn.

Fényképek: mlsz.hu, Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram