Márton Gábor kezdő volt Ungváron

A PMFC vezetőedzője, korábbi 21-szeres válogatott futballista a 4-es számú mezben játszott az ukránok elleni jubileumi meccsen.

Kedden kora este, közel telt ház előtt mérkőzött meg Ungváron a magyar jubileumi válogatott az ukránokkal, az 1992-es ukrán-magyar összecsapás 25. évfordulója apropóján. A negyed évszázaddal ezelőtti találkozó történelmi jelentőségét az adta, hogy keleti szomszédjaink a mieink ellen játszották első nemzetközi meccsüket.

A magyar jubileumi válogatottba meghívót kapott a PMFC kiválósága, jelenlegi vezetőedzője, Márton Gábor. Rajta kívül több pécsi múlttal rendelkező játékos is jelen volt, így egykori gólerős támadónk, Tököli Attila, vagy a pályafutását Mecsekalján kezdő Fehér Csaba, de említhetnénk még Jenei Sándort is, aki az 1991-92-es szezonban alapembere volt a Pécsnek.

ukrhun6

A magyar csapat tagjai hétfőn Nyíregyházán találkoztak, ahol az együttest irányító korábbi szövetségi kapitány, Gellei Imre délután megbeszélést, majd edzést tartott a játékosoknak, akik egy jó hangulatú egymás elleni focival készültek fel az ungvári barátságos megmérettetésre.

Az 1992-es ukrán-magyar mérkőzés napja ma már az ukrán labdarúgás napja is egyben, részben ennek köszönhetően óriási érdeklődés övezte a találkozót, mintegy 6000 néző látogatott ki a mérkőzésre. Felvezetésként emléktáblát avattak az ungvári stadion bejáratánál a 25 évvel ezelőtti meccs tiszteletére, majd a két szövetség elnöke is köszöntötte a nézőket.

Csányi Sándor, az MLSZ első számú vezetője a kezdő sípszó előtt rövid beszédében kiemelte, hogy a két szövetség nagyszerű kapcsolatot ápol egymással, ennek egyik bizonyítéka ez a jubileumi mérkőzés, továbbá az is, hogy az MLSZ támogatja a kárpátaljai labdarúgást. Ezt követően pedig már a pályán lévőkre terelődött a figyelem, akik közönségszórakoztató focival rukkoltak elő.

ukrhun11

Gellei Imre az Andrusch József – Mónos Tamás, Telek András, Mészöly Géza, Cseh András – Halmai Gábor, Márton Gábor – Dombi Tibor, Détári Lajos, Tököli Attila – Sallói István összetételű tizenegyet küldte pályára, csereként pedig Fehér Csaba, Vincze Ottó, Sallai Sándor, Waltner Róbert, Vlaszák Géza, Jenei Sándor, Véber György és Éger László állt be a magyar csapatba.

Az mlsz.hu beszámolója szerint az ukránok jobban felkészültek a mérkőzésre, több fiatallal álltak fel, mint a mieink, ennek tudható be, hogy gyorsaságban felülmúlták a mieinket, és 3-1-re megnyerték a találkozót. A hazai gólokat Andrij Vorobej, Ivan Hecko, Szerhij Lazarenko szerezték, vendégoldalról pedig Fehér Csaba talált be. Sajnálos hír, hogy vezetőedzőnket sérülésének kiújulása miatt a 10. percben le kellett cserélni.

A meccset követő fogadáson a felek megállapodtak abban, hogy még idén megszervezik a magyarországi visszavágót.

Fénykép: mlsz.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram