Élvezetes debütálás

Somogyi Máté, a PMFC tizennyolc éves hálóőre kapott gól nélkül hozta le első felnőtt bajnoki mérkőzését.

Az 1999-ben Pécsett született Somogyi Máté a PMFC U19-es csapatának kapusaként kezdte a nemrég véget ért idényt, majd Sólyom Csaba korábbi súlyos, Dunaújvárosban elszenvedett sérülését követően 11 alkalommal várt bevetésre csereként az NB III-asok meccsén a kispadon.

Idén márciusban 18. életévét betöltő hálóőr a múlt vasárnapi szezonzáró szünetében először lépett pályára felnőtt találkozón. Márton Gábor vezetőedző a második játékrészre küldte be fiatal játékosunkat, aki remekül megállta helyét, kapott gól nélkül hozta le a rá bízott negyvenöt percet.

Penzugyor-_Pmfc_0-028

Milyen volt a debütálás? Mit éreztél, amikor Márton Gábor szólt, hogy a félidőben becserél?

– Bevallom, egy kicsit izgultam előtte. Többször ültem már a felnőtt csapat kispadján a bevetésre várva. Amikor viszont kimentünk a Pénzügyőr elleni meccs előtt a pályára és elkezdtük a bemelegítést, onnantól már csak a feladatra koncentráltam. Nagyon jó érzés volt a második félidőt végig a kapuban tölteni, és egy győztes csapat tagjaként, ezüstéremmel a nyakamban levonulni a gyepről.

Miben volt másabb egy felnőtt bajnoki egy korosztályos találkozóhoz képest?

– Teljesen más az intenzitás, sokkal gyorsabban történnek az események. Amíg U19-ben több időm van körülnézni, átvenni a labdát, addig itt hamarabb kell meghozni a helyesnek vélt döntéseket. Élveztem a lehetőség minden percét, szeretném egyszer majd saját közönség előtt is megmérettetni magam. Bízom benne, hogy ennek eljön az ideje és a Stadion utcában is bemutatkozhatok.

Somogyi Máté végezetül köszönetét fejezte ki Márton Gábornak!

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram