Meccstörténelem: Pécs – Hódmezővásárhely

A legutóbbi egymás elleni kemény hazai összecsapáson emberhátrányban sikerült itthon tartanunk a három pontot.

Az ötödik hazai bajnoki mérkőzésünk következik, az NB III Közép csoportjának 9. fordulójában a Hódmezővásárhelyi FC-t fogadjuk. A csongrádi együttessel eddig csupán egyszer találkoztunk a Stadion utcában, a mérleg szerencsére a piros-feketék számára kedvez.

2016. augusztus 13-a pont egy szép napos szombatra esett, amikor is a jó szezonrajtot vevő mecsekaljaiak a harmadosztályú bajnokság második körében, szépszámú nézősereg előtt látták vendégül az akkor Major László vezette kék-sárgákat. A hazaiak a félidő végére kezdtek el felpörögni, gól azonban nem született.

Az összecsapás első és egyetlen találatára nem kellett sokat várni a fordulást követően. A 47. percben Kónya Dávid jobboldali beadása után Havasi Dániel belsőzte közelről a labdát a vendégek hálójának jobb felébe. Az utolsó negyedórában emberhátrányban játszó pécsiek végül megőrizték előnyüket és második bajnokijukat is behúzták.


PMFC: Sólyom – Fekete, Erőss, Fellai, Szabó – Koller – Kónya D., Kiss P. (Turi, 46.), Károly (Horvát, 84.), Schmidt – Havasi (Bodor, 70.). Vezetőedző: Márton Gábor.

Hódmezővásárhelyi FC: Bordás – Kolos, Tóth, Mezei (Fátyol, 58.), Szilágyi, Máté, Szabó (Kökény, 85.), Fábián, Marton (Bartyik, 70.), Tóth A., Tóth I. Vezetőedző: Major László.


Most vasárnap ismét bízhatunk a piros-feketék győzelmében, hiszen a vásárhelyiek nyolc forduló alatt csupán 5 pontot tudtak összekaparni, amivel az utolsó előtti helyet foglalják el a tabellán. Hétvégi ellenfelünk idén eddig még egyszer sem tudott nyerni, és bár mindent el fognak követni ennek megváltoztatásáért, szemernyi esélyt sem adhatunk nekik!

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram