Felépült sérüléséből a tavalyi gólkirály

Károly Bálint, labdarúgócsapatunk egyik húzóembere bő egy hónappal ezelőtt még a Makó elleni idegenbeli góljának örülhetett. A PMFC 24 esztendős középpályása viszont az azóta lejátszott négy forduló egyikén sem léphetett pályára, játékát mostanáig sérülés hátráltatta.

– A makói mérkőzést követő keddi edzés közben megsérültem. Elkezdtem sprintelni egy labdára, majd hirtelen éles szúrást éreztem a hátsó combomban. Egyből tudtam, hogy ebből baj lesz, nem is voltam képes folytatni a tréninget – emlékezett vissza Károly Bálint.

Az előző idényben 25 találatával a Közép-csoport gólkirályi címét bezsebelő focistánk korábban szinte minden meccsen bevethető volt. Ezúttal viszont kénytelen volt kényszerpihenőre vonulni, majd fokozatos munkával újra formába lendülni.

– Az első napokban végig pihennem kellett, majd a rá következő héten kezdtem el külön dolgozni Kárpáti Péter, erőnléti edző segítségével. Emellett kaptam ultrahangos kezelést is, de csak ezután végezhettem fokozatosan egyre komolyabb edzésmunkát – folyatta az ősszel 3 gólnál járó játékosunk.

Pmfc-Vecses-024

Jó hír, hogy Károly Bálint ezen a héten már végig a csapattal tréningezik, ráadásul úgy érzi, hétvégén, az Iváncsa KSE elleni hazai bajnokin ismét Márton Gábor rendelkezésére állhat. Olyannyira, hogy akár egy egész meccset is végigjátszana, ugyanakkor szerinte reálisan nézve most még csak csereként kaphat lehetőséget.

– Nagyon remélem, hogy nem lesz több probléma a combommal. Kifejezetten boldog vagyok, hogy újra a csapattal készülhetek. Azt kívánom, a hátralévő két találkozó nekem és a csapat számára is olyan jól sikerüljön, hogy aztán jó szájízzel, elégedetten mehessünk a téli szünetre – jegyezte meg kellő optimizmussal Károly Bálint.

Balszélsőnk végezetül azt is elárulta, hogy a kihagyott összecsapásokon is ott volt és kívülről figyelte a csapatot. Úgy érzi, a piros-feketék az elmúlt időszakban szép játékkal oldották meg a dolgukat, valamint dicsérettel illette a posztján őt helyettesítő játékostársak teljesítményét is.


A PMFC – Iváncsa KSE NB III-as labdarúgómérkőzést november 18-án, 13:00 órakor rendezik Mecsekalján. A szombati találkozóra érvényes belépőjegyeket már elővételben megvásárolhatják a PMFC Stadion utcai klubházában. Természetesen a jegyekhez közvetlenül a találkozó előtt is hozzájuthatnak a kijelölt jegypénztárakban!


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram