Szülinapos védőnk szereti Pécset

Erdős Gábor, NB III-as labdarúgócsapatunk hátvédje Etyeken, Budakeszin, majd hosszú évekig a Budapest Honvédnál focizva jutott el tavaly augusztusban a PMFC-hez. A védő az őszi szezon végére verekedte be magát a piros-feketék kezdőjébe, ráadásul a tavaszi idény számára is új lehetőségekkel kecsegtet. Erdős Gáborral 23. születésnapja alkalmából beszélgettünk.

– Fél év után hogy látod Pécset és az itteni közeget?

– Pozitívan csalódtam a városban és az azt körülölelő közegben. Féltem, hogy Budapestről Pécsre lekerülve egy másik világba csöppenek, de igazából egy rossz szavam sem lehet. Minden lehetőség adott, nincsenek távolságok és teljesen élhetőnek tartom Pécset. Nagyon szeretem a csapattársaimat is, mindenki jóindulatú, senkivel sincs problémám. Egy nagyon jó közegbe kerültem.

– A mostani volt az első teljes felkészülési időszakod Márton Gábor kezei alatt. Élvezted?

– Minden szempontból sikeresnek és célratörőnek tartom a felkészülést. Volt időszak, amikor komoly terhelést kaptunk, ilyenkor mindenkin látszott a fáradtság, de ez így volt rendben. Kicsit sajnálom, hogy elmaradt néhány edzőmeccsünk, azokat jó lett volna lejátszani, már csak az erőfelmérés miatt is. Komolyan vettem a munkát, szerintem minden tőlem telhetőt megtettem, szerencsére a sérülések is elkerültek. Emiatt is pozitív volt az alapozás.

23722370_140695273358685_6653841123794554829_n

– Mit gondolsz, mennyire lesz stabil a tavaszi hátvédsorunk?

– A napokban beszélgettünk erről az öltözőben, ezzel kapcsolatban arra jutottunk, hogy egyben vagyunk. Még az újaknak alkalmazkodniuk kell, de optimistán állok hozzá a tavaszi szezonhoz. Szeretnénk feljutni, ami reális a csapat számára. A védelmünk egyben van, jó kapcsolatban vagyunk egymással. Megbeszéljük a hibákat és a jó dolgokat egyaránt, és érzem, hogy számíthatunk egymásra a pályán.

– A vasárnapi Budapest Honvéd tartalékjai elleni fellépés számodra nagyobb téttel bír egy bajnokinál?

– Kispesten nevelkedtem, hét évet töltöttem el a Honvédnál. Szinte egytől-egyik ismerem a játékosokat. Nagyon jó meccsre számítok, személy szerint jobban szeretek olyan csapat ellen teljesíteni, amelyik játssza is a futballt. Nem tudom, most melyik arcukat mutatják majd. Az biztos, hogy keményen oda kell tennünk magunkat a három pontért.

– Második számú gárda lévén milyen összetételű ellenlábasra számítasz?

– Elég sűrű a Honvéd első csapatának programja, szerdán a Magyar Kupában voltak érdekeltek, ahol tovább is jutottak a Siófok ellen. Hétvégén az NB I-esek a Vasas ellen játszanak rangadót, szóval a keret valamilyen szinten ketté lesz osztva. Nehéz megmondani, hogy Supka Attila kiket adhat le a tartalék együtteshez, jómagam is kíváncsian várom, hogy kik játszanak vissza az NB III-as gárdába.

– Hosszú időn át az otthonod volt a Bozsik Stadion és környéke, motivál a visszatérés?

– Nagyon várom a vasárnapi bajnoki találkozót, mert van bennem bizonyítási vágy. Ez persze nem fog elvakítani, a földön kell maradnom, lehetőség esetén igyekszem bizonyítani és higgadtan játszani. Megpróbálok mindent elkövetni a csapat sikeréért, jó lenne három ponttal távozni a Bozsik Stadionból.

Erdős Gábornak boldog születésnapot és további sok pécsi sikert kívánunk!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram