Szép gólok, 6-0-s siker

Szombat délután, az NB III Közép-csoport 27. fordulójában a tabella első helyén álló PMFC az utolsó előtti helyezett Mórahalom VSE gárdáját fogadta a Stadion utcában. Márton Gábor tanítványainak nem volt könnyű dolguk, hiszen a kiesés elől menekülő homokhátiak felvállalták a játékot, egyáltalán nem egy indiszponált gárda képét mutatták, igaz, már az első percekben kirajzolódott, melyik csapat irányítja a találkozót.

A pécsiek már a meccs elején igyekeztek saját kapuja elé szorítani a tiszta feketében pályára lépő mórahalmiakat, akikre emiatt komoly nyomás nehezedett. A látványos támadásokat vezető hazaiak eleinte még pontatlanok voltak, mígnem a 19. percben megszületett a várva várt vezető gól. Nagy József sokadik sarokrúgását Mojzer György fejelte a hosszú felsőbe, 1-0.

Nem sokkal később ismét Nagy József adott be egy szögletet, a vendégeknek ekkor sikerült felszabadítaniuk, de a labda pont Kónya Dávid elé került, akinek löketét kivédte Révész Máté. Eközben a másik oldalon egy-egy kontra során Zsivoczky-Pandel Pétert keresték a labdával, ám próbálkozásaival nem járt sikerrel. Nem úgy, mint a házigazdák, akik öt perccel az első félidő vége előtt megduplázták előnyüket.

A 39. percben Mojzer Györgyöt buktatták a vendégek tizenhatosának körívénél, aminek következtében jó helyről végezhettek el szabadrúgást a piros-feketék. A labda mögé a kiváló rúgótechnikájáról ismert Károly Bálint állt, a pontrúgását azonban kivédte a kapus, ám a játékszer Kónya Dávid elé került, aki jobbról kilőtte a hosszút, 2-0. A szünet előtt még Mojzer György lépett ki ziccerben, de a hátvédek szerelni tudták a támadót.

A fordulást követően nem kellett sokat várni az újabb mecsekaljai találatra, az 55. minutumban Nagy József távoli lövése pattant meg egy védőn, majd a bal kapufa tövéről pattant a háló közepébe. A labda útját Révész Máté pedig ezt már csak szemmel kísérhette, 3-0. A 67. percben Mojzer György csúsztatott mellé a kapu torkából, ám kicsivel később már nem hibázott és megszerezte önmaga második, a csapat negyedik gólját. A 71. percben a csatár egy remek beadás után ütemre érkezve, közelről gurított a vendégek hálójának közepébe, 4-0.

Ezzel viszont még mindig nem ért véget a mecsekaljai góleső, a 88. percben a korábban csereként pályára lépő Wittrédi Dávid vállalt el egy szabadrúgást, a középpályás pedig hűen önmagához nem hibázott és a mórahalmiak hálójába tekerte a labdát, 5-0. Vissza volt még azonban a slusszpoén, a 90. minutumban a szintén becserélt Bata Kristóf rúgott szép gólt, beállítva a kiütéses, 6-0-s végeredményt. Győzelmével a PMFC maradt a tabella élén!


NB III Közép-csoport, 27. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 900 néző. Vezette: Bana Gergely.
PMFC – Mórahalom VSE 6-0 (2-0)
Gsz.: Mojzer (19., 71.), Kónya D. (40.), Nagy (55.), Wittrédi (88.), Bata (90.)
Sárga lap: Gajág (50.), Nagy (56.), Horváth (82.), ill. Bogáti (48.), Pócs (64.), Busa (82.), Bokányi (87.)

PMFC: Somogyi – Kónya K., Gajág, Puskás, Erdős – Horváth A., Nagy J. – Kónya D., Koller (Beke, 57.), Károly B. (Wittrédi, 69.) – Mojzer (Bata, 74.). Vezetőedző: Márton Gábor.

Mórahalom VSE: Révész – Lászik, Banjak, Hrabovszki, Pócs T., Bogáti, Zsivoczky-Pandel (Busa, 52.), Podonyi (Dobák, 69.), Pócs D., Bokányi, Fodor (Zsoldos, 31.). Vezetőedző: Sasa Vojnic-Zelic.


 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram