A szezon első pécsi gólja még nem ért pontot

Az NB III Közép-csoport 2. fordulójának szombati játéknapján a nyáron alaposan átalakult PMFC gárdája az előző idényben még a másodosztályban szereplő Szeged-Grosics Akadémia alakulatát fogadja zárt kapuk mögött a Stadion utcában. A Sárai György vezette piros-feketék az 5. percben hátrányba kerültek, miután egy kipattanót Oláh Gergő kapásból vágott a pécsi hálóba. Somogyi Máté ugyan rajta volt a labdán, de hárítani ekkor sajnos már nem tudott, 0-1.

Ezt követően mindkét csapat igyekezett ráerőltetni játékát a másikra, a pontatlanságok miatt sokáig nem alakult ki igazán gólveszélyes szituáció, mígnem a küzdőszellemű mecsekaljaiak a 28. percben közel kerültek az egyenlítéshez. Ám Koller Krisztián szép cseleket követően túl sokáig várt a fehér mezesek kapujának előterében, így aztán oda lett a lehetőség. Válaszként a másik oldalon Oláh Gergő próbálkozott kétszer is, de Somogyi Máté remekül állta a lövések útját.

Az első félidő végéhez közeledve felpörögtek az események, a 35. percben Máté János talált be közelről a bal alsóba, ám szerencsére les miatt érvénytelenítették a gólt. Kicsivel később egy labdaszerzést követően Koller Krisztián vállalkozott egy lövéssel, de Aleksic Branimir szögletre tolta ki a labdát. A 43. percben ismét Máté János villant, löketét Somogyi Máté a kapufára tolta ki. Amikor úgy tűnt, marad a 0-1 a pihenőre, akkor egy szöglet után Germán Tamás fejelhetett szabadon, amit ki is használt, és növelte a szegedi előnyt, 0-2.

A fordulást követően Sárai György játékosai nem adták fel, becsülettel mentek előre, olykor szép dolgokat is produkáltak, mint például a 61. percben, amikor egy támadás végén Kálmán Szilárd passzolta középre a labdát, Erdős Gábor középen sarokkal tette vissza Koller Krisztiánnak, aki viszont már nem érte el a játékszert. A 67. minutumban viszont már sikerült megszerezni a szezon első piros-fekete gólját, ami egyben a szépítést is jelentette házigazdáknak.

Koller Krisztián passzából Fujsz Richárd vezette végig a támadást, aki az ötös bal sarkáról visszahúzta a labdát a jobb lábára, majd kilőtte a hosszú sarkot, 1-2! A pécsieknek a hajrában sikerült beszorítaniuk az ellenfelet, igyekeztek mindent megtenni, a hosszabbításban Koller Krisztián fejelt védője szorításában a bal alsó sarok irányában, de a Szeged-Grosics Akadémia hálóőre ismét hárítani tudott. Így aztán hiába támadták a hazaiak a szegedieket, egyenlíteni nem sikerült. A Sárai György vezette PMFC két kört követően még pont nélkül áll, legközelebb a tavalyi bronzérmes Iváncsa KSE otthonába látogat.


NB III Közép-csoport, 2. forduló
Pécs, PMFC Stadion. Zárt kapus mérkőzés. Vezette: Katona.
PMFC–Szeged-Grosics Akadémia 1-2 (0-2)
Gsz.: Fujsz (67.), illetve Oláh (5.), Germán (45.).
Sárga lap: Fujsz (43.), illetve Farkas (70.), Hegedűs (78.)

PMFC: Somogyi – Valkovszki, Juhász, Banjac, Hanol (Varga, 63.) – Erdős – Kesztyűs (Kálmán, 46.), Koller, Szellák, Fujsz (Keresztes, 85.) – Péter. Vezetőedző: Sárai György.

Szeged-Grosics Akadémia: Aleksic – Achim, Tóth G., Farkas M., Pászka, Erdei, Oláh G., Coroian (Hegedűs M., 67.), Cigan (Molnár J., 85.), Germán, Máté. Edző: Popovits Pál.


Fénykép: Laufer László/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram