Hosszú idő után újra győzelem

A PMFC NB III-as labdarúgócsapat Kesztyűs Máté góljával 1-0-ra győzött a Taksony SE vendégeként.

Az NB III Közép-csoport 10. fordulójában a bennmaradásért harcoló PMFC a játéknap előtt az ötödik helyen álló Taksony SE ellen lépett pályára a Dunaharaszti MTK Sporttelepen. A vasárnap délutáni idegenbeli összecsapáson Sárai György távozása miatt a mecsekaljaiakat Kulcsár Árpád, a PMFC szakmai igazgatója és Szabados József, korábbi pályaedző irányította.

A tiszta pirosban játszó pécsiek masszívan védekezve kezdték a találkozót, így az újonc házigazdák nem igazán tudtak érvényesülni a pályán. Az első lehetőségig közel negyed órát kellett várni, ekkor Koller Krisztián próbálkozott, majd bő tíz perccel később válaszként Wágner András fejelt kapu mellé. A mérkőzésre inkább a harcias foci volt jellemzőbb, mintsem a szép játék.

A 35. percben azonban Danijel Romic szerezhetett volna előnyt a vendégeknek, ám a minden labdáért férfiasan megharcoló baranyaiak végül 0-0-s félidei állással mehettek a szünetre. A fordulást követően nem sokat változott a meccs képe, ugyanakkor a vizitálók egyre inkább átvették az irányítást és helyzeteiket igyekezték mielőbb gólra váltani.

Az 51. percben például Fujsz Richárd lövését a korábban a Stadion utcában pallérozódó Ivancsics Alexnek kellett hárítania. Aztán a 70. minutumban Koller Krisztián szabadrúgása ment el valamivel a taksonyiak kapuja mellett. Eközben azért a házigazdák is igyekeztek eredményesen játszani, ám a szervezett pécsiek ellen nem találtak ellenszert.

Az összecsapás hajrájában érezhető volt, hogy nem lesz pontosztozkodás a két gárda között, szerencsére a győzelmet a PMFC alakulatának sikerült bebiztosítania. Egy lendületes támadás során Varga Tamás passzolt Koller Krisztiánhoz, aki nem sok hezitálást követően a korábban csereként pályára lépő Kesztyűs Máté elé tálalt. A játékos ziccerben nem hibázott és a 83. percben beállította a 0-1-es végeredményt az újoncok ellen.

Sikerének köszönhetően a PMFC hat meccs után szerzett ismét három pontot, egyúttal megszakítva három meccses nyeretlenségi szériáját. A már kilenc ponttal rendelkező pécsiek továbbra is a tabella tizennegyedik helyén állnak, ám fontos lépést tettek a bennmaradásért folytatott cél érdekében. A PMFC legközelebb hazai pályán játszik: október 21-én, vasárnap 14:00-kor az FC Dabas látogat a Stadion utcába.


NB III Közép-csoport, 10. forduló
Dunaharaszti MTK Sporttelep, 250 néző. Vezette: Borbás Bottyán Aurél
Taksony SE – PMFC 0-1 (0-0)
Gsz.: Kesztyűs (83.)
Sárga lap: Farkas (65.), Patály (68.), Hesz (91.), ill. Valkovszki (56.), Juhász (93.)

Taksony SE: Ivancsics – Patály, Hesz, Wágner, Kozári, Pfister (Galambos, 85.), Szalay (Szmola, 73.), Farkas, Szilágyi, Szemán (Győri. 73.), Namuquita. Vezetőedző: Szabados Tamás.

PMFC: Somogyi – Valkovszki, Romics, Juhász, Hanol – Erdős, Koller – Fujsz (Kesztyűs, 72.), Szellák, Varga T. (Pinczés, 90.) – Péter B. (Kiss K. 63.). Szakmai igazgató: Kulcsár Árpád.


Fénykép: Daru Andrea

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram