Nehéz összecsapás vár a PMFC-re vasárnap

A Vas László vezette piros-feketék a bajnoki cím egyik várományosaként számon tartott Szeged-Grosics Akadémia vendégeként kezdik meg tavaszi szereplésüket.

Minden kezdet nehéz, különösképpen, ha egy bajnoki címre esélyes gárda otthonában rajtol egy csapat. Igaz lehet ez jelen esetben a tavaszi nyitányt a tizedik helyről váró PMFC-re, amely az NB III Közép-csoportjának 17. fordulójában három pont hátránnyal a tabella második helyén álló, egyúttal a feljutást megcélzó Szeged-Grosics Akadémia vendégeként lép pályára március 3-án, 14:30-kor.

A szegedi együttes, amely hazai bajnoki mérkőzésit Gyulán, a Grosics Gyula Akadémián játssza, az előző évadban még az NB II-ben szerepelt, s a klub nem titkolt célja, hogy az idei szezon végén ismét visszajusson a másodosztályba. Ennek érdekében a téli átigazolás során öt új játékossal, köztük két ex-pécsivel, Bata Kristóffal és Andorka Péterrel erősítették meg a már eddig sem gyenge keretüket.

A kék-fehérek nyáron Popovits Pál irányításával vágtak neki a bajnokságnak, mígnem az ősz végén edzőváltás történt a szegedi gárda kispadján, s a csapatot addig irányító tréner helyét a korábban Walter Zengával és Marcelo Bielsával is dolgozó portugál szakember, a videóelemzések terén is jártas Joao Janeiro vette át. Az új tréner eddig három bajnokin egy vereség mellett két sikert ért el sajátjaival.

A szegediek a téli felkészülési időszak során kilenc edzőmeccset játszottak le. A Makó elleni 3-0-s győzelem után előtt előbb 0-0-s, aztán 1-1-es döntetlenre végeztek az Arad ellen, majd 5-0-ra győzték le a Hódmezővásárhelyt. Joao Janeiro tanítványaival ezek után Törökországban edzőtáborozott, ahol bolgár, román és kazah élvonalbeli csapatokkal is megmérkőztek kint tartózkodásuk során.

A Szeged-Grosics Akadémia az FC Hebar Pazardziktól 1-0-s vereséget szenvedett, a Rapid Bukarest ellen 0-0-s, míg az Universitate Craiova csapatával 1-1-es döntetlent játszott, az FK Tobolt viszont 4-0-ra ütötték ki. Hazatérésük után a Békés megyei I. osztályban szereplő Szeghalom gárdájával találkoztak a felkészülés főpróbáján, amely összecsapás végül 4-0-s hazai sikerrel fejeződött be.

Rátérve a bajnoki mérlegükre, a hétvégi vendéglátók az őszi szezonban 10 alakommal nyertek, s csupán 3-szor osztoztak meg a pontokon, míg szintén 3 esetben hagyták el vesztesként a játékteret. Figyelemre méltó a góljaik száma is, hiszen a mezőnyben a szegediek büszkélkedhetnek a legtöbb rúgott találattal, egészen pontosan harminceggyel, míg a saját hálójukból csupán tizenegyszer halászhatták ki a labdát.

A március 3-án, vasárnap 14:30-kor kezdődő Szeged-Grosics Akadémia – PMFC mérkőzésre a szurkolók csak helyszíni regisztráció alapján léphetnek be. A rendező klub 70 darab vendégjegyet biztosít. A regisztrációhoz mindenképpen szükséges az érvényes személyi igazolvány, valamint a lakcímkártya. Erről ITT olvashat részleteket. A gyulai találkozó megtekintése mindezek mellett ingyenes!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram