Meccstörténelem: Pécs – Iváncsa

A tavaszi szezon első hazai bajnokijára készül a PMFC, amely vasárnap délután az Iváncsa KSE gárdáját látja vendégül.

Vasárnap 14:30-kor, az NB III Közép-csoport 18. fordulójában negyedik alkalommal játszik az Iváncsa KSE ellen a PMFC gárdája. Az eddigi egymás elleni párharcok statisztikája a mecsekaljaiak számára kedvezőbb, hiszen az eddigi három összecsapásból egyszer a piros-feketék kerültek ki győztesként, két ízben pedig megosztoztak a pontokon a felek. Kedvcsinálóként felelevenítjük a múltbéli meccseket.

Az első találkozóra az előző szezon 15. fordulójában került sor a Stadion utcában, ahol a házigazdák Wittrédi Dávid büntetőből elért találatával szereztek vezetést a második félidő elején, ám rövid idővel később az iváncsaiak megfordították a mérkőzés állását, de a pécsieknek egy újabb Wittrédi Dávid által értékesített tizenegyes góllal sikerült 2-2-es döntetlenre menteniük a bajnoki találkozót.

Másodjára a tavalyi évad 30. játéknapján csapott össze a két gárda az Iváncsa otthonában. Ezzel a találkozóval kapcsolatban bizonyára minden pécsi futballrajongó kellemetlen emlékeket őrizhet, hiszen amíg a PMFC együttese csak 1-1-es döntetlent játszott a Fejér megyeiek vendégeként, addig a Tiszakécske 3-0-ra nyert a Szentlőrinc ellen, s így végül a mecsekaljaiak lecsúsztak a feljutásról.

A harmadik, mindmáig utolsó egymás elleni bajnokira az őszi szezon 3. fordulójában került sor Iváncsán. A találkozó nem kezdődött jól a baranyaiak szempontjából, ugyanis a piros-fehérek negyed óra elteltével megszerezték a vezetést. A második félidő ellenben már eredményesebben sikerült, Kesztyűs Máté előbb egyenlített, míg a hajrában Kiss Krisztián döntötte el a három pont sorsát, 1-2.

A most vasárnapi ütközet pikantériáját adja, hogy a vendégként érkező Iváncsa KSE együttese 22 ponttal a tabella 8. helyéről, míg a házigazda PMFC alakulata 19 ponttal a 10. pozíciójából várhatja az egymás elleni ütközetet. Az idei év első hazai bajnoki meccsének megtekintése a hölgyeknek nőnap alkalmából díjmentes, míg a 14 év alattiaknak és a 65 felettieknek szintén ingyenes. Belépő: 500 Ft.


NB III Közép-csoport, 18. forduló
2019. március 10., vasárnap, 14:30
PMFC – Iváncsa KSE
Pécs, PMFC Stadion


 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram