Kétgólos vereség a Honvéd II. gárdájától

A tizenegyest is hibázó PMFC hazai pályán szenvedett 2-0-s vereséget a Budapest Honvéd-MFA II. csapatától.

Az NB III Közép-csoport 20. fordulójában a tavasszal veretlen, a tabellán az 5. helyen álló Budapest Honvéd-MFA II. gárdáját fogadta szombat délután hazai pályán a PMFC alakulata. Vas László tanítványai már az összecsapás 2. percében helyzetbe kerültek, egy bedobást követően kisebb kavarodás alakult ki vendégek tizenhatosán belül. A labda Valkovszki Péter elé került, aki tizennégy méterről a kapu bal alsó sarka mellé lőtt. Kicsivel később Soltész Dominik balról, éles szögből leadott löketét védte vetődve Kovács Benedek.

A 10. minutumban Geiger Norbert tört kapura két védő szorításában, de ígéretes helyzete ellenére Berla Attila feltudott szabadítani előle. A 28. percben egy visszagurítást követően ismét Geiger Norbert próbálkozott tizennégy méterről, de a fővárosiak kapusa nagy védéssel újfent hárítani tudott. Helyzetek a továbbiakban is akadtak, a 39. percben Májer Milán 15-ről leadott kapura tartó lövését Kovács Benedek védte ki szép mozdulattal. A félidő vége előtt Geiger Norbert fejelhetett közelről, de kissé erőtlenre sikeredett a mozdulata.

A második játékrész 0-0-s állásról folytatódott, mígnem az 52. percben Markos Marcell lőtte a pécsi kapu bal oldalába a labdát tizenöt méterről, megszerezve ezzel a vezetést a vendégcsapatnak, 0-1. Pár perccel később komoly egyenlítési lehetősége adódott a házigazdáknak. A tizenhatoson belüli kavarodás után a pécsiek elé került a labda, Futó Zsombor pedig jó helyről kapura is lőtt, de Berla Attila nagyot védett. Miként tette az Kovács Benedek is a 64. minutumban, akinek egy Honvéd szabadrúgást követően kellett megfognia a megcsúsztatott játékszert.

A 72. percben ismét nagy sansza adódott a baranyaiakra az egalizálásra, ugyanis a ziccerben kapura törő Péter Bencét a rossz ütemben kifutó Berla Attila buktatta, amiért Kovács Tamás játékvezető jogos büntetőt ítélt a pécsiek javára. A tizenegyest Geiger Norbert végezte el, a támadó középmagasan, a háló jobb felébe tartó labdáját azonban kivédte a jó irányba vetődő fővárosi kapus. A mérkőzés utolsó perceiben járva ismét Geiger Norbert előtt adódott két helyzet is, mindkét esetben azonban mellé fejelte a játékszert a piros-feketék támadója.

A PMFC sorsa a 93. minutumban pecsételődött meg végérvényesen. Egy röviden továbbadott labdájára Májer Milán csapott le, aki egyedül vihette a kapura a játékszert, majd kicselezte Kovács Benedeket és végül a menteni igyekvő védők előtt az üresen maradt háló közepébe gurított, beállítva ezzel a 0-2-es végeredményt. A tavasszal még nyeretlen PMFC a következő fordulóban az utolsó előtti Makó FC vendégeként javíthat, míg a pécsiek legközelebbi hazai bajnoki mérkőzésüket április 7-én, vasárnap 16:00 órakor játsszák a jelenlegi listavezető Szentlőrinc SE ellen.


NB III Közép-csoport, 20. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 400 néző. Vezette: Kovács Tamás.
PMFC – Budapest Honvéd-MFA II. 0-2 (0-0)
Gsz.: Markos (52.), Májer (93.)
Sárga lap: Erdős (58.), Kónya (86.), ill. Darabont (24.), Markos (89.), Májer (94.)

PMFC: Kovács – Valkovszki, Romic, Erdős, Varga – Kónya, Futó, Koller (Péter, 61.), Fujsz (Kesztyűs, 46.) – Kálmán (Kondor, 71.), Geiger. Vezetőedző: Vas László.

Budapest Honvéd-MFA II.: Berla – Markos, Soltész, Simó (Rózsahegyi, 80.), Darabont (Szeles, 88.,), Májer, Pisont P., Dino, Nagy B., Bence, Novák R. (Király, 81.) Vezetőedző: Pisont István.


Fénykép: Laufer László/Dunántúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram