A második játékrészben jöttek a gólok

A PMFC saját nevelésű, jelenleg is utánpótláskorú játékosai, Kovács Benedek, Kiss Krisztián és Katona Levente oroszlánrészt vállalt a Taksony SE felett aratott 3-0-s győzelemből.

Az NB III Közép-csoport 25. fordulójában az utóbbi hetekben egyre eredményesebb PMFC a Taksony SE gárdáját fogadta vasárnap a Stadion utcában. Vas László, a piros-feketék vezetőedzője ezúttal sem változtatott kezdőcsapatán, amely igencsak intenzíven kezdte a találkozót. A baranyaiak első lehetősége a 11. percben adódott, amikor is Geiger Norbert lövését Ivancsics Alex tornázta ki a hosszú sarok elől. Nem sokkal később egy hazai bedobást követően Erdős Gábor fejelte kapu fölé a labdát.

Az első félidőben főleg a pécsiek akarata szerint alakult a találkozó, akik kicsit pontosabb játék esetén akár több helyzetet is kialakíthattak volna. Így aztán inkább a küzdelem dominált, míg a taksonyiak szívósan védekeztek saját térfelükön, de a piros-feketéknek még így is akadtak lehetőségeik. Az első játékrész vége előtt egy középre előreívelt labdát a kapunak háttal álló Valkovszki Péter csúsztatott nem sokkal a felső léc fölé. Gól tehát nem született, 0-0-s állással mehettek pihenőre a felek.

A fordulást követően is mentek előre becsülettel a mecsekaljaiak, még több munkát adva a vendégek hátsó alakzatának. Az 57. percben egy taksonyi szögletet követően Szemán Lajos gólba tartó lövését védte ki lábbal Kovács Benedek, aki valamivel később ismét óriási védését mutatott be. A 64. minutumban Szilágyi Máté maradt üresen, a pécsi hálóőr azonban hárítani tudta a vendégek játékosának közeli lövését.

Pár perccel később Geiger Norbert tört be a tizenhatoson belülre, három védő között még volt ideje ellőni a labdát, ami viszont nem talált kaput. A 74. minutumban viszont már ténylegesen góllá érett a PMFC játéka. Egy bedobást követően a csereként pályára lépő Kiss Krisztián tette vissza a labdát Futó Zsombornak, aki a tizenhatos bal oldalvonalától pörgette be a labdát a kapu előteréhez, Geiger Norbert pedig egy átvételt követően 10-ről a háló bal alsó sarkába bombázott, 1-0.

Három perccel később megduplázták előnyüket a házigazdák. A 77. minutumban a csereként beálló Kálmán Szilárd szögletét a rövidnél berobbanó Katona Levente csúsztatta védhetetlenül a keresztléc alá, 2-0. A 3-0-s végeredményt aztán Kálmán Szilárd állította be a 95. percben. A baranyaiak győzelméből oroszlánrészt vállaltak saját nevelésű, még mindig utánpótláskorúnak számító Kovács Benedek, Kiss Krisztián és Katona Levente. Utóbbi, a 17 esztendős védő egyúttal első bajnoki gólját szerezte meg a PMFC felnőtt csapatában.

Vas László tanítványai megérdemelt győzelmükkel nagyot léptek előre a tabellán. A forduló előtt a 12. helyen álló piros-feketék hazai közönségük előtt aratott sikerükkel a 9. helyre ugrottak fel 33 pontjukkal. A közvetlenül a pécsiek előttük tanyázó Iváncsa KSE és a Taksony SE előnye egyaránt egy pontra csökkent, míg a 6. pozícióban lévő Budapest Honvéd-MFA II. gárdája három pontra van a PMFC-től. Koller Krisztiánék május 5-én az FC Dabas vendégeként folytathatják tovább eredményes szereplésüket.


NB III Közép-csoport, 25. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 500 néző. Vezette: Kovács Tamás.
PMFC – Taksony SE 3-0 (0-0)
Gsz.: Geiger (74.), Katona (77.), Kálmán (95.)

PMFC: Kovács – Kónya, Romic, Katona, Erdős – Valkovszki (Kálmán, 60.), Oliveira, Futó, Kesztyűs (Kiss, 67.) – Koller, Geiger (87.). Vezetőedző: Vas László.

Taksony SE: Ivancsics – Meiszter, Parázs (Kozári, 81.), Szilágyi, Szemán (Pfister, 86.), Patály, Balogh, Wágner, Reznek, Sárossy, Tóth (Molnár, 62.). Vezetőedző: Szabados Tamás.


Fénykép: Daru Andrea

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram