50 másodperc és egy labdaérintés elég is volt

LAPSZEMLE: Csereként került pályára a Kozármisleny elleni rangadón, s ötven másodperc elteltével az első labdaérintéséből kiegyenlített. Kónya Dávid visszatérésének nagyon örültek a PMFC szurkolói, a Szekszárd elleni első bajnokin óriási tapsot kapott, amikor becserélték.

Az előbb pont videózott a csapat, megnézték a Kozármisleny ellen szerzett gólját?

– Nem volt róla külön szó, de természetesen megnéztük a meccs góljait, elemeztük a helyzeteket – válaszolta Kónya Dávid, a PMFC 26 éves játékosa, aki most nyáron tért vissza a piros-feketékhez a PEAC-tól. – Nekem nagyon tetszett! Amikor ballal elrúgtam a labdát, nem is láttam át, hogy miként került a kapuba, mert vagy hárman álltak előttem.

– Az első labdaérintésből lőtte, mindössze ötven másodperccel a becserélése után. Nem piskóta.

– A vezetőedző azt kérte a szünetben, hogy vállaljam az egy-egyeket, vigyem le az alapvonalig és onnan adjam be a labdát, kerüljek ziccerbe és lőjem be a helyzetet. Sikerült. Nagyon jókor jött ez a gól, mert megnyugtatta a csapatot, utána tudtuk játszani a saját játékunkat. Aztán jött a kiállítás, ami után rúgtunk még egyet, s a folytatásban még betalálhattunk volna egyszer-kétszer.

– Láthatóan jól érzi magát a PMFC-nél, amihez talán az is hozzájárul, hogy a szurkolók nagy szeretettel fogadták.

– Nagyon jólesett, hogy a Szekszárd elleni meccsen, amikor csereként pályára léptem, nagy tapsot kaptam. A nyáron sokat gondolkodtam azon, hogy visszajöjjek-e a PMFC-hez, úgy érzem, jó döntést hoztam. Az előző szezonban az egyetem volt a fontosabb, fogorvosnak tanulok, s akkor nem tudtam összeegyeztetni a kettőt – ez a szint túl magas lett volna. Játszottam a PEAC-ban a megye I.-ben, valamint belefért némi kispálya is.

– Milyen passzban van? Még le tudják futni a társak?

– Lefutni most sem nagyon tudnak, de az erőnlétem azért még tényleg nem az igazi. Jól haladok, minden héten egyre jobban érzem magam, egyre jobb formában vagyok.

– Mi a célja a PMFC-nél, mit szeretne elérni a piros-feketékkel?

– Számomra ez egyértelmű: szeretném, ha megnyernénk a bajnokságot! Bár még csak két meccs ment le, tehát nem találkoztunk sok ellenféllel, de azért volt már pár szezonom a harmadosztályban, s miután látom a saját csapatomat, bizakodó vagyok. Egységesek, erősek vagyunk, van egy jó játékunk, amit ha meg tudunk valósítani a meccseken, biztosan eredményesek és stabilak leszünk. Magamtól pedig minél több gólt és gólpasszt várok, segíteni akarok a csapatnak.

– Nem bánja, hogy csak egy Kónya van a keretben? A testvére, Kornél átment Kozármislenybe.

– Dehogynem bánom! Szomorú vagyok, hogy így alakult, jó lett volna, ha az öcskös is itt van. Sajnálom, hogy nem tudja ezt velünk végigcsinálni, megérdemelné!

Szöveg forrása: K. Mayer András/Dunántúli Napló. Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram