A THSE-Szabadkikötőt fogadjuk vasárnap

Október 6-án itthon szállunk harcba a pontokért az NB III Közép-csoportban újoncnak számító THSE-Szabadkikötő ellen.

Megőrizte első helyét a PMFC, amely az NB III Közép-csoport 8. fordulójában 1-1-es döntetlent játszott a Budapest Honvéd-MFA II. vendégeként. A riválisok közül a Szentlőrinc SE Taksonyban tudott 1-0-ra nyerni, a Monor viszont hazai környezetben kapott ki 2-1-re az FC Dabastól, az Iváncsa KSE pedig 3-3-ra végzett hétvégi ellenfelünkkel, THSE-Szabadkikötő gárdája ellen.

A Tintahalak SC néven alapított együttes a 2001/2002-es szezonban a hetedosztályban kezdte működését a Budapest bajnokságban, tíz év elteltével aztán egészen a negyedik vonalig jutottak. Két bronz, majd egy ezüst után 2016-ban megnyertek a BLSZ I-et, majd el is vállalták az NB III-as szereplést, ahol már THSE-Szabadkikötő néven indultak.

Bár a ”Halak” első nekifutásra kieső helyen végeztek, a visszalépések miatt meg tudták őrizni helyüket a harmadosztályban, míg a tavalyi NB III-as szezont a 10. helyen zárták. Két nyugaton töltött év után idén nyáron kerültek át a Közép-csoportba, így gyakorlatilag újoncnak számítanak a mezőnyben és a vasárnapi lesz az első egymás elleni bajnoki találkozónk.

A THSE-Szabadkikötő két győzelemmel kezdte a szezont, a Kozármisleny FC-t és a Taksony SE-t is egyaránt 1-0-ra verték meg. Ezt követően 1-1-et játszottak a Dabas-Gyón FC-vel, majd zsinórban négyszer maradtak pont nélkül, a Rákosmente KSK-tól 3-2-re, a Monortól 5-0-ra, a KTE-től 2-0-ra, a Budapest Honvéd-MFA II.-től 11-0-ra kaptak ki. Legutóbb 3-3-ra végeztek az Iváncsa KSE ellen.

Az október 6-án, vasárnap 14:30-kor kezdődő PMFC – THSE-Szabadkikötő NB III-as bajnoki találkozóra érvényes belépők hétköznap munkaidőben már megvásárolhatóak elővételben a Stadion utcai klubház emeleti pénztárában. A belépő ára egységesen 500 Forint, míg a 14 alattiak és a 65 év felettiek továbbra is díjtalanul tekinthetik meg a hazai mérkőzést.


NB III Közép-csoport, 9. forduló
2019. október 6., vasárnap, 14:30
PMFC – THSE-Szabadkikötő
Pécs, PMFC Stadion


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram