Újabb fontos győzelem arattunk

Labdarúgócsapatunk 2-0-s sikert ért el az FC Dabas gárdája ellen és ezáltal veretlenül maradtunk az élen.

Az NB III Közép-csoport 12. fordulójában az FC Dabas együttesét fogadtuk hazai pályán. A várakozásoknak megfelelően óriási harc folyt minden egyes labdáért, mígnem Hegedűs Márk harcolt ki egy szögletet, amelyet a 8. percben a hosszúnál érkező Rácz László értékesített közelről, 1-0. A vezetés megszerzését követően is némileg nyílt sisakos küzdelem zajlott a pályán, de csapatunk igyekezett ráerőltetni akaratát ellenfelére.

A dabasiak csupán fél órányi játékot követően jutottak el kapura lövésig, míg együttesünk a félidő előtt két helyzetet is kialakított. A 43. percben Futó Zsombor jobboldali bedobását Geiger Norbert belsőzte el bal alsó sarok mellett 15-ről, míg az első játékrész utolsó minutumában Bohata Ádám szöglete pattant át a hosszúra, ahol Futó Zsombor érkezett, ám középpályásunk fejese a vendégkapu mellett szállt el.

A fordulást követően Kovács Benedek őrizte meg előnyünket. A 48. percben egy balról beívelt labdát középen a szünetben csereként pályára lépő Crkvenjakov Dalibor csúsztatott meg életveszélyesen, kapusunk azonban szenzációs védéssel kitolta a gólba tartó labdát. Előnyünket azonban sikerült megduplázni, az 56. percben egy fejjel megcsúsztatott labdát Geiger Norbert kanalazott némileg estében Czuczi Márton mellett a hálóba, 2-0.

Nem sokkal ezután a vendégek közül Szabó Balázs gyűjtötte be második sárga lapján, így együttesünk emberelőnyben folytathatta az összecsapást. A hajrában Hegedűs Márk szabadrúgását tolta ki bravúrral a vendégek kapusa, végül pedig Gajág Gergő kapufáját követően a csereként beálló Máté János talált be, támadónk gólját azonban les miatt nem adtak meg. Csapatunk győzelmének köszönhetően továbbra is veretlenül vezeti a bajnokságot.


NB III Közép-csoport, 12. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1200 néző. Vezette: Bana Gergely.
PMFC – FC Dabas 2-0 (1-0)
Gsz.: Rácz (8.), Geiger (56.)
Piros lap: Szabó B. (59.)

PMFC: Kovács – Sági, Gajág, Rácz, Németh – Kónya (Nikic, 75.), Futó, Bohata (Tihanyi, 56.), Hegedűs – Koller (Máté, 66.), Geiger. Vezetőedző: Vas László.

FC Dabas: Czuczi – Molnár, Fritz, Szántó (Crkvenjakov, 46.), Fitos, Sánta (Takács, 57.), Szabó B., Márton, Erős, Popov (Kovács Á., 62.), Eördögh. Asszisztensedző: Fehér Ádám György.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram