Jól rajtolt eSport csapatunk

A PMFC e-sport csapata is megkezdte szereplését a Hungarian Pro Clubs League másodosztályában. Az első játéknapon ellenfelünk a Fertőszentmiklós eSport gárdája volt. Az első találkozó jól indult a PMFC számára, egy szabadrúgásvariáció után Kárpáti szerzett vezetést az 5. percben. Az öröm nem tarthatott sokáig, a 9. percben Havertz harcossága és lövése ért gólt a Fertőszentmiklós számára.

A gyors gólváltást követően kicsit leült a mérkőzés, mindkét középpálya és védelem remekül szűrt, de nagyobb gólszerzési lehetőségei az FSE-nek akadtak. A második félidő közepétől erősödött a pécsi nyomás, Ajlik és Balogh Nicole is puskázott el nagy helyzetet, majd a 76. percben Balogh cselezte be magát a tizenhatoson belülre, a játékvezető pedig szabálytalannak látta a Fertőszentmiklós védőjét, így büntetőhöz jutott a PMFC, amelyet Ajlik értékesített. A találkozó végén sikerült bebiztosítani a győzelmet, amikor az FSE kapusának totojázását Balogh Nicole használta ki és labdaszerzését követően gurított az üres kapuba. Az első találkozót így 3-1 arányban a Pécs nyerte.

A második találkozó még nagyobb harcot hozott, teljesen eseménytelen első félidő után a PMFC nyomott jobban, de Ajlik, Kárpáti és Szemán is rontott nagy helyzetben. A találkozó végén az FSE-nek voltak nagy lehetőségei, Poór két ízben is bravúrt mutatott be, így a találkozó gól nélküli döntetlennel ért véget.

A találkozó után a csapatkapitány, Poór Tamás nyilatkozott: “Van egy kis hiányérzetem az első forduló után, de a tabella alakulását látva nem lehetünk elégedetlenek. Az ellenfél rendkívül szervezetten védekezett és veszélyes kontrákat vezettek, mi pedig csak nehezen találtuk a rést a védelmükön. Egy kicsit talán mi is átvettük az igazi Pécs játékát, a védekezésünk nagyon rendben volt. Külön kiemelném Váradi Lacit, aki a két találkozón összesen 20 szerelést mutatott be, ami elképesztően nagy szám, talán nem véletlen, hogy tagja volt az EB győztes utánpótlás válogatottnak.”


PMFC eSport- Fertőszentmiklós eSport 3-1 (1-1)
Pécs: Poór – Güldner, Karpierz, Tamás, Vidákovics – Váradi, Kárpáti, Kovács, Czifra – Ajlik, Balogh
G.: Ajlik, Kárpáti, Balogh ill. Havertz

Fertőszentmiklós eSport – PMFC eSport 0-0 (0-0)
Pécs: Poór – Szemán, Karpierz, Tamás, Vidákovics – Váradi, Kárpáti, Kovács, Rab – Ajlik, Czuppon


Csapatunk ezzel 2 mérkőzést követően a 2. helyen áll a tabellán. A következő találkozó november 22-én a DVSC Akadémia ellen lesz, amelyet a PMFC eSport Facebook-oldalán élőben követhet.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram