PMFC eSport: Újabb kettős győzelem!

Vasárnap este a PMFC eSport a HUN Ultras gárdája ellen lépett pályára a Hungarian Pro Clubs League 9. játéknapján.

A két csapat között régre nyúló rivalizálás folyik, már a mérkőzést megelőző napokban mentek a szurkálódások a két keret között, így felfokozott hangulatban várta a találkozót a Pécs. Az első játékrész tapogatózó játékot hozott, a Pécs uralta a játékot, de a HUN Ultras védelme állta a sarat és minden lövésre odaért egy-egy blokkoló láb. A legnagyobb pécsi lehetőséget a 45. percben jegyezhettük fel, amikor Karpierz beadását Rigó fejelte kapu mellé.

A második játékrészre odaszegezte a PMFC a kapuja elé az ultrákat, aminek rövidesen meg is lett az eredménye. Az 56. percben Váradi pörgetett középre, Poór tudott befordulni két védő gyűrűjében és megszerezte a vezetést a Pécs számára. A vezetés tudatában egyre magabiztosabb lett a PMFC játéka és a kinyíló HUN Ultras mellett egyre több helyzet alakult ki. A 70. percben egy gyors kontrát követően Vidákovics adott óriási labdát Kovácsnak aki 17 méterről kapásból elképesztően nagy gólt ragasztott a Cambi kapujába, ám a partjelző közbeszólt, les címén érvénytelenítették a találatot. Csupán két perc telt el, amikor ismét Kovács vált főszereplővé, szélsőnket Hekkel buktatta a tizenhatoson belül. A tizenegyeshez a sértett állt oda és magabiztosan értékesítette a büntetőt a volt csapata ellen. A két gólos vezetés tudatában a Pamacs visszavett a tempóból, még egy Kárpáti fejest jegyezhettünk fel a végéig, maradt a 2-0.

A második találkozón villámrajtot vett a pécsi csapat. A 3. percben Ajlik ugratta ki Poórt aki 6 méterről könyörtelenül rúgta ki a hosszú felső sarkot, vezetést szerezve a Munkás számára. A gyors gól szemmel láthatóan megfogta a zöld-fehérben játszó Ultrast, akik nem igazán tudtak mit kezdeni az agresszív pécsi letámadással, számtalan alkalommal a félpályán sem tudták átvinni a labdát. A 22. percben ismét villant a Pécs. Kárpáti ívelése Czuppont találta meg, aki meghúzta a váratlant és visszafejelés helyett belsővel a rövid alsóba gurított, két gólosra növelve a PMFC előnyét. Mindössze 2 perc telt el, amikor egy a tizenhatoson belüli keveredés után Poór csapott le a labdára és 12 méterről bombázott a léc alá. A 30. percben Váradi labdája találta meg Ajlikot, aki 10 méterről tüzelt, de Cambi védeni tudott, majd a kipattanóra érkező kárpáti fejesét is hárítani tudta a zöld-fehérek kapusa. A 43. percben Rigó szánta lövésre magát, bombája egy védőről Poór elé pattant aki közvetlen közelről szerezte meg önmaga harmadik, csapata negyedik gólját.

A második félidőre visszavett a tempóból a Pécs, jóval kevesebb helyzet jellemezte a második játékrészt. A 78. percben eljutott helyzetig a HUN Ultras is. Stemler passzolt középre Szalainak aki kis szerencsével be tudott fordulni és megszerezte csapata szépítő gólját. A 90. percben kontrázhatott a PMFC. Ajlik ugratta ki Poórt aki senkitől sem zavartatva vihette kapura a labdát. Támadónk a kapu elé érve végül a passzolás mellett döntött és Kárpátinak 3 méterről az üres kapuba kellett csak begurítania a játékszert. A mérkőzést 5-1 arányban a PMFC nyerte.
Ezzel a 6 ponttal a PMFC már a negyedik (osztályzót érő) helyen áll, csupán 3 pont hátrányban a DVSC Akadémia mögött.

A találkozók után Poór Tamás a következőket mondta:

“Nagyon örülök, hogy ennyire simán sikerült hoznunk a győzelmeket. Ez egy fontos találkozó volt a számunkra, a két csapat régi riválisnak számít, hiszen az ellenfélben több pécsi játékos is található, korábban többen szerepeltek nálunk is, de Kovács Attila is lehúzott 5 szezont az ellenfél színeiben. Egyre jobban kezd kiforrni a játékunk, végre egyre stabilabban sikerül azon a szinten játszani amire hivatott a keretünk.”

HUN Ultras – PMFC eSport 0-2 (0-0)
PMFC: Güldner – Szemán, Karpierz, Tamás, Vidákovics – Váradi, Rigó, Kovács, Kárpáti, Ajlik – Poór
G.: Poór, Kovács

PMFC eSport – HUN Ultras 5-1 (4-0)
PMFC: Güldner – Szemán, Karpierz, Kovács, Vidákovics – Váradi, Rigó, Czuppon, Kárpáti, Ajlik – Poór
G.: Poór (3), Czuppon, Kárpáti ill. Szalai

Hajrá, PMFC! Hajrá, Pécs!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram