PMFC eSport: Felemás bajnoki rajt

A HPCL másodosztályának első fordulójában a PMFC eSport csapata az SC Sopron eSportot fogadta.

Az első találkozón villámrajtot vett a PMFC, a 6. percben szép labdajáratás után Kárpáti ugratta ki a jobb szélen elfutó Kovácsot, akinek az élesen belőtt labdájára Rab Gábor érkezett a hosszú oldalon és közvetlen közelről bombázott a soproni kapuba. A 12. percben ismét pécsi helyzet következett, Rigó szerzett labdát 20 méterre a soproni kaputól és tüzelt, de Elek hárítani tudott. A 30. percben Váradi játszott be középre, Kárpáti kapásból tüzelt, de a soproni hálóőr ismét hárítani tudott. Az első játékrészt mezőnyben uralta a pécsi csapat és a játék képe a második félidőre sem változott. A 66. percben ismét villant a PMFC támadósora. Kovács ugratta ki Kárpátit a jobb szélen, aki laposan lőtte középre a játékszert, a labdát Poór átlépte, így a mögötte érkező Rab zavartalanul tüzelhetett és két gólosra növelte a Pécs előnyét. A találatot követően igazi lehetőség már egyik oldalon sem alakult ki, így a PMFC 2-0 arányban nyerte az első találkozót.

A második mérkőzés is az előző találkozóhoz hasonló fegyelmezett pécsi játékkal indult. A 7. percben Kovács tört be a tizenhatoson belülre és gurított vissza Kárpátinak aki 15 méterről lőtt, de Szabó blokkolni tudta a kísérletet. A 21. percben Váradi passzolt a tizenhatos vonalán álló Poórhoz, csatárunk pedig be tudott fordulni és tüzelt, a labda védhetetlenül vágódott a jobb felső sarokba. 30 percet kellett várni az első igazi soproni lehetőségre, ekkor Petya lépett ki a pécsi védők szorításában és a kifutó Güldner mellett el is tudta lőni a labdát, de a játékszer a kapu melletti reklámtáblát forgácsolta. A 32. percben már gólt eredményezett a következő soproni lehetőség, egy helyezkedési hibát követően Mocher kapott labdát a jobb szélen és zavartalanul lőhetett 10 méterről, Güldnernek nem volt esélye védeni. A félidőre 1-1-es állásnál vonultak a csapatok.

A második játékrész ismét pécsi helyzettel indult, Váradi passzából Kárpáti léphetett ki ziccerben, de lövését Elek óriási bravúrral hárítani tudta. Az 53. percben ismét Kárpáti villant, irányítónk a Rigótól kapott labdával cselezte be magát a soproni tizenhatoson belülre és – bár fennakadt egy soproni védőn, a bíró sípja néma maradt – közelről lőhetett, de a három gólvonal környékén álló soproni védő közül Szabóról kifelé pattant a lövése. Az 59. percben egy soproni indítás jutott el a jobb szélen Vaszilhoz, aki tökéletesen ívelte középre a játékszert, a hosszú oldalon Petya érkezett és bólintott a pécsi kapuba. A gólt követően teljesen szétesett, kapkodóvá vált a PMFC játéka, hibát-hibára halmoztak a játékosok. A 67. percben egy labdavesztést követően ismét következett egy soproni kontra, Petya lőtte középre a játékszert a jobb szélről, Majer pedig a védőket megelőzve továbbított a pécsi kapuba. A 72. percben végérvényesen eldőlt a mérkőzés. Majer kapott labdát a bal szélen és középre lőtte a játékszert, a beadásba Güldner szerencsétlenül nyúlt bele és öngólt érően a saját kapujába paskolta a játékszert. A hátralevő játékidőben görcsösen kapkodva próbálkozott a PMFC, végül 4-1-re győzött az SC Sopron eSport.

A találkozók után a kapitány, Poór Tamás értékelt:
„Így fordul egy félidő alatt rémálomba egy álomszerű kezdés… Az első találkozón nagyon szépen, szervezetten játszott a csapat, esélyt sem hagyva az ellenfélnek. A második találkozón a második félidő elején, a két kihagyott helyzetünk után kaptunk egy kontragólt és onnantól kapkodtunk, rohantunk és megszűnt minden, amit addig felépítettünk. Rendkívül csalódottak vagyunk az eredmény miatt, a találkozó után közösen kielemeztük a hibákat és igyekszünk javítani a következő hétvégére, létkérdés lesz az, hogy 6 pontot szerezzünk.”

PMFC eSport – SC Sopron eSport 2-0 (1-0)
PMFC: Güldner – Szemán, Karpierz, Tamás, Földvári – Váradi, Rigó, Rab, Kovács, Kárpáti – Poór
G.: Rab (2)

SC Sopron eSport – PMFC eSport 4-1 (1-1)
PMFC: Güldner – Szemán, Karpierz, Tamás, Földvári – Váradi, Rigó, Vidákovics, Kovács, Kárpáti – Poór
G.: Mocher, Petya, Majer, Güldner (öngól) ill. Poór

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram