PMFC eSport: Tovább tart a győztes lendület

Zsinórban hatodik sikerével megerősítette tabellán elfoglalt második, feljutást érő helyét eSport csapatunk.

Vasárnap este a Hungarian Pro Clubs League másodosztályának 4. játéknapján eSport csapatunk ellenfele a HUN Ultras gárdája volt. Az első találkozó pécsi szempontból mondhatni tökéletesen kezdődött, a 4. percben Czuppon passzolt Kárpátihoz, aki kiszorított helyzetből tüzelt, lövése pedig védhetetlenül vágódott a kapufáról a hálóba. A 15. percben ismét villant a pécsi támadósor, Kárpáti ugratta ki Rab Gábort, akinek az öt és feles sarkáról leadott lövést védte Triklin. A 17. percben Czuppon lövését blokkolták a HUN Ultras védői, a kipattanót Kárpáti tűzte kapura, a labda Triklin lábáról csorgott a kapu felé, de Fajcsi a gólvonalról tisztázni tudott. Egyetlen perccel később Rigó távoli bombáját ütötte ki Triklin a jobb felső sarokból. A 22. percben tovább folytatódott a pécsi tűzijáték, Rigó labdáját Czuppon tűzte kapura 18 méterről, a lövés a keresztlécen csattant.

A 24. percben Váradi adott kiváló labdát Kárpátinak, aki nem tudta elrúgni a kifutó Triklin mellett, a kipattanó viszont Rab elé került, aki két gólosra növelte a PMFC előnyét. A 40. percben Kárpáti játszotta be a labdát 3 védő közép Czuponnak, aki gond nélkül kapu felé fordult és 12 méterről megszerezte a PMFC harmadik találatát. A 44. percben jutott először helyzetig a HUN Ultras, Kovács beadását fejelte kapu fölé Fajcsi. A hosszabbításban Czuppon készítette le a játékszert lövésre Kovács Attilának, aki volt csapata ellen 14 méterről megszerezte a Pécs 4. találatát. A második félidőre kiegyenlítettebbé vált a játék, a 60. percben Kurilla lövését kellett védenie Güldner Ádámnak. Hősiesen küzdött a HUN Ultras a becsületgólért, a pécsi kontrákba pedig rendre hiba csúszott, így egy helyzet nélküli második játékrészt láthattak a nézők, a találkozót 4-0 arányban nyerte a PMFC.

A második mérkőzés jóval küzdelmesebbre és kiegyenlítettebbre sikeredett. Ezt mutatja, hogy az első félidő egyetlen helyzetét a 38. percben jegyezhettük fel, ekkor Kovács cselezte be magát a pécsi kapu elé, de éles szögből leadott lövését védte Güldner. A 67. percben megtört a jég, Rab 50 méteres indítását vette mellre Czuppon a HUN Ultras kapujától 19 méterre és egy pattanás után elképesztően nagy gólt ragasztott Triklin kapujának bal felső sarkába. A gólt követően felpörögtek a csapatok és futószalagon érkeztek a helyzetek mindkét oldalon. A 78. percben Czuppon készítette le a játékszert lövésre Kárpátinak, de a lövés elkerülte az Ultrák kapuját. A 83. percben Kurilla lépett ki a pécsi védők között és vihette kapura a labdát, de Güldner eszén nem sikerült túljárnia, védett a PMFC hálóőre. A 85. percben Rigó passzát követően Kárpáti lőhetett 15 méterről, de Triklin ismét hárítani tudott. A mérkőzést 1-0 arányban nyerte a PMFC csapata.

Ezzel a szerzett 6 ponttal a PMFC eSport továbbra is a 2. helyen áll, 3 ponttal lemaradva a listavezető Future Gaming mögött. Az első két csapat ezzel kicsit meg tudott lógni az üldözők elől, a Pécs 6 ponttal előzi meg a 3. helyezett Fertőszentmiklós eSportot.

A találkozók után Poór Tamás, a PMFC játékosedzője a következőket mondta:

„Talán mondhatom azt, hogy ez egy tökéletes hétvége volt. Bemutattuk, hogy jó és gyengébb játékkal is tudunk nyerni. Külön dicséret illeti a védelmet, hiszen kapott gól nélküli hétvégét nagyon régen tudtunk produkálni. A munka persze nem áll meg, talán még erőteljesebben készülünk, hiszen a következő forduló talán a bajnokság egyik legpikánsabb találkozóját hozza majd az AVE Gaming ellen.”

PMFC eSport – HUN Ultras 4-0 (4-0)
HUN Ultras – PMFC eSport 0-1 (0-0)

PMFC eSport: Güldner – Szemán, Karpierz, Tamás, Földvári – Váradi, Rigó, Kovács, Rab, Kárpáti – Czuppon.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram