Szurkolói infók a kaposvári találkozóra

NB II-es labdarúgócsapatunk május 2-án, vasárnap 17:00 órakor a 18. helyen álló Kaposvári Rákóczi FC vendégeként lép pályára a Merkantil Bank Liga 36. fordulójában. Mint az ismert, amennyiben Magyarországon eléri a beoltottak száma a négymilliót, akkor megnyitják a szolgáltatások széles körét, többek között a sportesemények látogatását azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk. Mindez jó eséllyel megtörténhet, így csapatunk újra nézők előtt játszhat.

Fontos, hogy a 194/2021. (IV.26.) kormányrendelet életbe lépésekor csak az alábbiakban felsoroltak személyek vehetnék részt sportrendezvényeken:

  • A sportrendezvényen nézőként a koronavírus ellen védett személy (védettségi igazolvánnyal rendelkező személy), valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy.
  • A sportrendezvényre történő belépéskor a belépőnek igazolnia kell személyi azonosságát, az életkorát, illetve a koronavírus elleni védettségét. A védettség igazolását kizárólag a védettségi igazolvány bemutatásával lehet elfogadni. Ezek hiányában a sportrendezvény szervezője megtagadja a belépést.

Felhívjuk a szurkolók figyelmét, hogy a belépéshez a kormányrendelet értelmében védettségi igazolvány kell, így a kaposvári mérkőzésre majd csak védettségi igazolvány birtokában vásárolhatnak belépőjegyet egységesen 800 Ft-ért. A stadionban bankkártyás fizetésre nincs lehetőség. A stadion kapui a mérkőzés napján 15:30-kor nyitnak ki. A 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók felügyelete alatt látogathatják a mérkőzést.

A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik, a védettségi igazolványt (18 év alatt személyi igazolványt, vagy más személyi azonosításra alkalmas iratot) a belépéskor kötelezően fel kell mutatni. Tehát minden egyéb igazolás (COVID-19 fertőzésen történő átesésről, védőoltásról, negatív PCR-tesztről) nem megfelelő igazolás a belépéshez, ugyanis belépési jogosultságot nézőként csak és kizárólag a védettségi igazolvány adhat, más nem.

A védettség tényének ellenőrzése a mérkőzés rendezőjének a feladata. Amennyiben ennek a rendező klub nem tesz eleget, a bírság 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedhet, vagy akár egy éves bezárással is sújtható. A védettségi igazolvány közokirat, a hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi védettségi igazolvány felhasználására a hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi közokirat felhasználására vonatkozó jogkövetkezmények irányadóak.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram