Megosztoztak a házi gólkirályi címen

Adamcsek Máté és Geiger Norbert 10-10 találattal holtversenyben végzett a házi góllövőlistán.

NB II-es labdarúgócsapatunk újonc létére messze várakozáson felül teljesítette a Merkantil Bank Liga 2020/21-es szezonját. Együttesünk, amely 2015 után szerepelt ismét professzionális bajnokságban, az őszi idényben az előrehozott két fordulóval együtt a második legtöbb pontot szerezte (a DVSC 48 ponttal telelt az élen, míg a PMFC 40 ponttal a második pozícióból várhatta a folytatás), míg tavaszi szereplésünket végül 64 ponttal az előkelő 4. helyen zártuk. 38 bajnoki után olyan erős csapatokat tudtunk magunk mögé utasítani a tabellán, mint a Nyíregyházát, a Szegedet, a Békéscsabát, a Szombathelyet, vagy a Győrt.

Sikerünk legnagyobb titka ezalatt végig a csapategységben, valamint az ezt magában foglaló munkamorálban rejlett. Utóbbi eredményesség terén a gólok számában is megmutatkozott, 51 rúgott gólunk igencsak szépnek mondható (ebből 3-at a Kaposvár ellen játék nélkül ítélt oda nekünk az MLSZ), főleg ha e mellé még megnézzük a kapott találatok számát is, amely csupán 33 volt. Ennél kevesebbet, szám szerint 31-et csak az élvonalba másodikként feljutó Gyirmót FC Győrt, valamint a 7. helyen végző Nyíregyháza Spartacus FC kapott a másodosztály nemrég vége térő pontvadászata során.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

NB II-es gárdánk házi gólkirályi címén barátságos osztozkodás alakult ki, hiszen Geiger Norbert és Adamcsek Máté is egyaránt 10-10 találatig jutott a mögöttünk hagyott idényben. Geiger 36 meccse alatt a Dorognak itthon egyszer, idegenben kétszer talált be. A Gyirmót hálóját itt is-ott is egyszer vette be, gólt lőtt Ajkán, a Kazincbarcika, a Szeged ellen, míg siófokon szintén duplázni tudott. Adamcsek 31 összecsapás során lőtte be szintén fontos góljait: duplázott a Győr ellen, betalált a Szentlőrinc, a DVSC, a Csákvár, a Budaörs, a Siófok, a Szolnok, a Gyirmót és nem utolsósorban a Kaposvár kapujába.

Grabant Bence 6 gólig jutott, 5-ször tudott eredményes lenni Óvári Zsolt, de védőink is igen aktívak voltak az ellenfelek kapuja előtt. Rácz László 4-szer talált be, köztük ő szerezte szezonbeli első NB II gólunkat is. Rajta kívül Preklet Csaba 3 alakalommal tudott gólt szerezni, miként Hegedűs Márk is. Tihanyi Olivér 2 góllal vette ki a részét, míg Bartha László, Futó Zsombor, Kónya Dávid, a télen távozó Nikic Nemanja, Sági Milán (Dorog elleni bombájára gondolunk), valamint Keresztes Barna egyaránt 1 góllal segítette a csapatot. Utóbbi azért is emlékezetes, mert játékosunk 19 évesen szerezte első NB II-es gólját.

A teljes lista ITT tekinthető meg.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram