Három kulcsjátékossal hosszabbítottunk

Geiger Norbert, Grabant Bence és Katona Levente továbbra is a PMFC-ben folytatja pályafutását.

Míg tart ugyan a nyári pihenő, ám klubunk vezetősége gőzerővel dolgozik a PMFC játékoskeretének megerősítésén, amelynek fontos eleme az újoncként Merkantil Bank Liga 4. helyén záró gárda egyben tartása. Ennek eredményeként a napokban három meghatározó játékossal kötöttünk megállapodást a folytatásról, így nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy a 2021/22-es szezonban is NB II-es labdarúgócsapatunkat erősíti Geiger Norbert, Grabant Bence, valamint Katona Levente.

A mohácsi származású, 2001. december 31-én született Katona Levente korábban szülővárosából érkezett a PMFC-hez. A korosztályos csapatokban meghatározó szerepet betöltő, 19 esztendős hátvéd 2018 őszén mutatkozott be az akkor a harmadosztályban szereplő felnőtt csapatban, amelynek tagjaként 18-szor lépett pályára, s 1 gólt szerzett. Az előző NB II-es szezonban fiatal védőnk alapembere volt a 4. hellyel végződő menetelésnek, Vas László 33 bajnoki mérkőzésen számított rá.

– Örülök, hogy saját nevelésű játékosként tovább erősíthetem a PMFC-t. Nagyon sok bizalmat kapok klubtól, amit igyekszek meghálálni. Az elmúlt évek során rengeteget fejlődtem Vas László és a szakmai stábja kezei alatt – nyilatkozta Katona Levente.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

A 25 esztendős nagykanizsai születésű Grabant Bence két éve, 2019 júliusában a szlovén másodosztályú Lendva együttesétől érkezett a PMFC-hez. A több poszton is bevethető támadó a 2019/20-as csonka NB III-as csapatunkban rögtön meghatározó szerepet töltött be, 15 bajnokin 6 gólt szerzett, ezek közül nem egy három pontot érő találat volt. Míg a nemrég befejeződött másodosztályú idényben szintén rengeteget tett hozzá játékban, 28 fellépése során 6 alkalommal tudott eredményes lenni.

– Két éve kerültem a klubhoz, amit akkor felvázoltak elém, mint jövőbeli tervek, annak sikeresen teljesítettük az első két lépcsőfokát. A további célok is közösek, nem mellesleg nagyon jól érzem magam, így egy percig sem volt kérdés, hol folytatom a pályafutásomat. Szeretném továbbra is segíteni a klubot, hogy végre oda kerüljünk ahová egyértelműen való a pécsi labdarúgás – hangsúlyozta Grabant Bence.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Geiger Norbert szép számban rúgta a gólokat az előző évadban, Adamcsek Mátéval egyetemben 10 gólig jutott a társ házi gólkirály, aki remélhetőleg jó szokását folytatja az új idény során is. A 28 éves támadó Budapesten született, focizott Csepelen, Dabason, két szezont töltött az NB II-es Szeged-Grosics Akadémiánál, megfordult Méhkeréken és Hódmezővásárhelyen, míg a PMFC-hez 2019 elején csatlakozott, amelynek színeiben azóta 67 bajnokin 24 találatot jegyzett.

– Nagyon szeretem a PMFC mezt felhúzni! Részemről ezért is nem volt kérdés, hogy hol folytatom. A vezetőség is úgy gondolta, a tervezett célok eléréséhez hozzátudok segíteni. Mikor két és fél éve a PMFC-be igazoltam, volt egy apró álmom, mégpedig, hogy milyen jó lenne sikereket elérni és akár visszakerülni oda ahová ez a klub mindig is tartozott. Az NB I elérése sok összetevős, de ezért küzdünk majd a pályán. Mint futballista vannak egyéni céljaim, gondolok itt például gólokra, játékpercre, jó teljesítményre és szintlépésre. Nagyon tetszik a város és a párommal szeretünk itt élni. Ez is hozzásegít a jó egyéni szerepléshez. Nagyon örülünk annak, hogy Pécsett van futballhangulat. Köszönjük a szurkolóknak a sok biztatást és reméljük, minél többen tudnak nekünk élőben szurkolni a következő szezonban – mondta el Geiger Norbert.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Katona Leventének, Grabant Bencének és Geiger Norbertnek további eredményes szereplést kívánunk piros-feketében!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram