Made in PMFC interjú Kulcsár Árpáddal

A PMFC sportszakmai igazgatója, Kulcsár Árpád bizakodva várja a Merkantil Bank Liga új szezonját. Úgy látja, a nyári igazolások jól sikerültek, és ha az előző bajnoki évad tapasztalataira építve néhány dologban előre tud lépni az együttes, hasonlóan szép sikerek várhatnak rá.

– Több távozó mellett hét új igazolást jelentett eddig be a klub. Elégedett az átigazolásokkal?

– Ha mindent figyelembe veszünk, akkor jónak érzem az igazolásokat – jelentette ki Kulcsár Árpád, a PMFC sportszakmai igazgatója. – Persze erre valódi választ úgyis csak utólag kapunk, élesben dől el, hogy sikerült-e erősödnünk. Úgy látom, hogy akik távoztak, azok helyére olyan fiatal, sikeréhes futballistákat tudtunk hozni, akik oszlopos tagjai lehetnek a csapatnak az előttünk álló szezonban.

– Nem fog hiányozni a rutin? A hét új igazolásunk mindegyike fiatal futballista.

– Nem gondolom. Ha megnézzük a csapatunk összetételét, az előző szezonban meghatározónak számító futballistáink zöme rutinos, és most is velünk van. Ott van Helesfay a kapuban, a védelemben Preklet, vagy középen Futó Zsombor és Bartha László. Jól látszik, hogy a csapat tengelye megfelelő rutinnal rendelkezik. Valójában melléjük kerestük azokat a fiatalokat, akik még formálhatók, akik beleillenek a klubfilozófiánkba.

–Várható még néhány érkező, akár a bajnoki rajt után?

– Az elsődleges célunk az igazolások terén 90 szézalékban megvalósult, de való igaz, 10 százalékot nyitva szoktunk hagyni. Az átigazolási szezon vége odébb van, így persze egy, maximum két játékos leigazolása benne lehet a pakliban. Azt azonban fontos hangsúlyoznom, hogy nem minden áron.

– Gondolom azért a riválisok kereteinek alakulását is figyeli. Milyen lesz az idei NB II. mezőnye?

– Roppant kiegyensúlyozott! Nagyon hasonlónak érzem a mezőnyt, mint tavaly. Akkor is volt előzetesen két favorit. Most a Vasas és a Diósgyőr az a két együttes, amely minden szempontból NB I.-es körülmények között vág neki a másodosztálynak. Mellettük pedig akad nem is egy olyan nagymúltú gárda, amely akár a feljutásért is harcban lehet. Elég, ha csal a Nyíregyházát, a Győrt vagy a Szegedet említem. Persze mi is nagyjából ezen a szinten vagyunk, így nagyon nagy csatára számítok ebben a bajnokságban is.

– A szurkolók érezhetően vérszemet kaptak az előző szezonban, persze a negyedik hely után nem is csoda. Meg lehet felelni a drukkerek várakozásainak?

– A szurkoló dolga, hogy szurkoljon, és reménykedjen. Akadnak köztük, akik nagyjából reálisan látják az erőviszonyokat, és persze sokan talán többet is várnak, mint ami reális lenne. De ez így van rendjén. Hiszen az ő részükről teljesen jogos felvetés, hogy ha előre akarunk lépni, az helyezésben szükségszerűen a dobogót jelenti. Mi azért tudjuk, hogy ez a kérdés nem ennyire egyszerű.

– Mi a cél?

– Nagyon szeretnénk a tavalyi szereplésünket megismételni. Meg kell mondanom, hogy ez idén sokkal nagyobb dolog lenne. Hiszen most már jobban ismernek minket a riválisok, jobban készülnek ránk. Persze ezzel párhuzamosan a mi játékosaink is fejlődtek tavaly óta. Sokszor elmondtuk már, hogy az NB I., mint kimondott elvárás akkorra lehet realitás, amikor elkészül majd az új stadionunk. Viszont a klubnál mind azért dolgozunk, hogy az élvonalba jutás akár már hamarabb is bekövetkezhessen. És amikor így lesz, nem fogunk elugrani a lehetőség elől.

Interjúnk a Made in PMFC 2. évfolyamának 1. számában jelent meg. A teljes stadionújságot ITT olvashatja el!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram